avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cat la suta din profitul exercitiului 2021 pot ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cat la suta din profitul exercitiului 2021 pot repartiza pe dividende?

Buna ziua,

Cat la suta din profitul exercitiului 2021 pot repartiza pe dividende?..impozitul trebuie cuprins si declarat in decl 100 cu termen astazi nu?....si CAS privind dividendele unde il declar si plateasc?

multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ionela11 , utilizator 15:53, 25 Ianuarie 2022
Nu este impus prin lege un procent anume din profitul exercitiului 2021 pe care puteti sa-l repartizati ca dividende? De repartizat se face cel mai devreme, odata cu aprobarea in adunarea generala a asociatilor a bilantului pentru 2021. Apoi dupa aceasta data puteti sa faceti plata dividendelor catre asociati. Si impozitul pe venitul din dividende se declara pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care se face plata dividendelor.
Acum in declaratia 100 cu termen astazi, se declara impozitul pe venitul microantreprinderii sau impozitul pe profit.
Asociatii persoane fizice care vor incasa venitul din dividende in cursul anului 2022, vor declara in declaratia unica si vor plati cass si cas la inceputul anului 2023 numai daca acest venit va depasi plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie valabil in 2022.
multumesc.....dar impozitul micro si pe profit are termenul nou pe 25,06,2022

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitatile legale de a scoate bani din firma CristinaFComan CristinaFComan Buna ziua Va rog sa imi spuneti unde sa ma uit mai exact in legislatie pentru a gasi modalitatile legale de a scoate bani din firma. Pentru mine acest aspect ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende pe anul 2019 ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca societatea a realizat profit in 2019 si administratorul doreste repartizarea lui pe dividende integral / partial...trebuie declarat ... (vezi toată discuția)
Taxe la o srl microintreprindere fara angajati kocsisn kocsisn Daca lucrez la o firma cu norma intreaga si pe langa vreau sa imi deschid un MicroSRL ce taxe si impozite trebuie sa platesc la stat? (CAS,CASS, ETC) cu 0 ... (vezi toată discuția)