avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara, sunt mama unui baiat cu handicap grav, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara, sunt mama unui baiat cu handicap grav, retard mental ...

Buna seara, sunt mama unui baiat cu handicap grav, retard mental sever, pus sub interdictie , in varsta de 21 de ani,As dori sa depun actele pentru pensie de invaliditate .De la casa de pensii mi s-a comunicat ca nu poate beneficia de aceasta deoarece nu are stagiu de cotizare. Intrebarea mea este daca ii pot "cumpara "vechimea si care sunt condițiile pentru a se putea pensiona.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2021
mitimama, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:05, 26 Aprilie 2021
Vechimea se cupara doar pentru pensia de limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Alexgeorgeta Alexgeorgeta Bună seara! Am și eu un băiat de 18 ani are, epilepsie, paralizie cerebrala, tetrapareza spastica și retard sever. Are certificat de handicap grav, el ... (vezi toată discuția)
Legea handicapului achimescu achimescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta: Mama mea are un handiacp din nastere (legat de vedere), primeste pensie pe caz de boala si de ... (vezi toată discuția)
Noua limita de pensionare a persoanelor cu handicap accentuat (grad. ii) florina2769 florina2769 Am 43 de ani,15 ani lucrati si as dori sa stiu daca ma pot pensiona dupa noua lege data la sfarsitul anului 2012\\inceputul anului 2013.Nu stiu exact daca a ... (vezi toată discuția)