avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision rambursare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision rambursare credit

Comisionul de rambursare anticipata pentru imprumuturile cuprinse intre 200 si 75.000 euro va fi de maxim 1% din valoarea sumei rambursata inainte de termen, a anuntat Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor. Masura va fi aplicata incepand cu 1 ianuarie 2010.Prevederea adoptata si de BNR pune in practica o directiva adoptata la nivel european.Noile reglementari ale Bancii Nationale urmaresc sa stimuleze clientii bancilor pentru eventuale rambursari anticipate, putand fi astfel evitate intarzierile la plata sau intrarea in incapacitate de plata.

Stie cineva daca se aplica aceasta prevedere a BNR anul acesta?
Va multumesc:)
Deocamdata nu am vazut modificari la Regulamentul BNR , urmariti site-ul www.bnr.ro care este actualizat in timp real uneori si apoi solicitati bancii dumneavoastra modificarea contractului de credit si aplicarea noilor prevederi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de rambursare anticipata codreanud codreanud se mai plateste sau nu comisionul de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila? (vezi toată discuția)
Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)
Rambursare anticipata credit prima casa Scr3wBall Scr3wBall Buna seara. As dori si eu sa stiu daca o banca are dreptul sa imi impuna, in vederea achitarii anticipate a unei parti din suma imprumutata, prezentarea de ... (vezi toată discuția)