avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna vechime

Buna ziua! Conform contractului colectiv de munca, art 23, cei cu vechime peste 1o ani trebuie sa ia concediu de 25 zile. In contractul semnat cu angajatorul nu este specificat acest lucru. Pot solicita cele 4 zile in baza art? Specific ca nu am 10 ani la acest loc de munca, dar vechime am 14 ani. Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
si_monna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:12, 7 Mai 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita cele 4 zile in baza articolului invocat de dvs.

Din ce ati postat , nu reiese ca vechimea peste 1o ani trebuie sa fie la acelasi angajator.
M-am uitat mai bine si Art 123 e dintr-un contract colectiv de munca de bugetari. Eu lucrez la patron. Ce temei legal pot invoca pt concediu de odihna pe vechime? La fostul angajator se acordau niste zile suplimentare pe langa cele 21 stipulate in contractul semnat. Mulțumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru sectorul privat, nu exista o reglementare aplicabila in acest sens.
Puteti verifica in contractul colectiv de munca aplicabil sau în Regulamentul Intern daca exista asa ceva.

Iar daca nu este, puteti negocia cu angajatorul pentru a se putea prevede o durata mai mare a concediului de odihna in contractul dumneavoastra de munca. prin acordul partilor cu act aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odiha marinelapop marinelapop buna ziua, am inteles oare bine din raspunsurile deja date celor care au intrebat inaintea mea ca: dupa 25 de ani de serviciu am dreptul, ca si un nou ... (vezi toată discuția)
Durata concediu de odihna diferita conform vechimii in munca LuandaCazan LuandaCazan Buna ziua, am o nelamurire: exista vreo reglementare legala in vigoare care sa monitorizeze zilele de concediu acordate salariatilor, sau este totul la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna angelica82 angelica82 Buna ziua. M-am angajat la Posta Romana ca factor rural in data de 9 martie anul in curs. Diriginta sustine ca nu as' avea dreptul la concediu decat dupa 11 ... (vezi toată discuția)