avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Mai e obligatoriu serviciu intern daca exista serviciu ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Mai e obligatoriu serviciu intern daca exista serviciu extern?

In HG 1425/06, la art. 19, alin(1) se specifica obligatia infiintarii serviciului interne de prevenire si protectie. La acelasi art, alin(2) se specifica.....daca serviciile interne de prevenire si protectie nu au capacitatile si aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activitatilor de prevenire si protectie prevazute la art. 15,angajatorul trebuie sa apeleze la unul sau mai multe servicii externe.. Eu inteleg ca daca nu poate fi indeplinita conditia de la alin (1) se apeleaza DOAR la serviciu extern, fara a mai fi nevoie de infiintarea unui serviciu intern?
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2021
gigissm, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:18, 7 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 19 (1) In cazul intreprinderilor si/sau unitatilor care au peste 250 de lucratori, angajatorul trebuie sa organizeze unul sau mai multe servicii interne de prevenire si protectie.
(2) In cazul in care serviciile interne de prevenire si protectie nu au capacitatile si aptitudinile necesare pentru
efectuarea tuturor activitatilor de prevenire si protectie prevazute la art. 15, angajatorul trebuie sa apeleze la unul
sau mai multe servicii externe pentru acele activitati de prevenire si protectie pe care nu le poate desfasura cu
personalul propriu.
Infiintarea SIPP este obligatorie. Acesta are atributii stabilite la art.15 care nu sunt retinute toate si in sarcina SEPP. Cu SEPP se incheie contract de prestari servicii numai pentru acele activitati pe care SIPP nu are capacitatea si aptitudinile necesare, nu pentru toate activitatile mentionate.
SIPP este prevazut in organigrama firmei, are lucratori cu contract individual de munca incheiat cu angajatorul, lucratorii respecta ROI si pot fi sanctionati conform acestuia.
SIPP si SEPP colaboreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de sepp Akhenaton81 Akhenaton81 Cum vi se pare obiceiul ca in cadrul unei firme care detine serviciu intern de prevenire si protectie, serviciul extern sa traseze responsabilitati catre SIPP, ... (vezi toată discuția)
Serviciu intern prevenire si protectie prodiana prodiana Buna ziua. O societate cu mai putin de 50 de angajati care activeaza in domeniul constructiilor poate externaliza intreaga activitate SSM sau este obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Serviciu intern cu un singur angajat sadrian sadrian Buna ziua. Daca in cadrul firmei exista Serviciul intern de prevenire si protectie si in cadrul acestui serviciu este angajata o singura persoana, aceasta nu ... (vezi toată discuția)