avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am contract separat cu Casa de Pensii unde platesc ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am contract separat cu Casa de Pensii unde platesc lunar acel 25%.

Va salut!
Sunt PFA si am fost sa depun declaratia unica. In formularul de anul acesta a aparut ca rubrica suplimentara venitul obtinut din somajul in perioada de urgenta. Stiam ca trebuie platit CAS si CASS pentru suma incasata. Intrebarea mea este urmatoarea: avand contract separat cu Casa de Pensii unde platesc lunar acel 25%, fara sanatate, e normal sa mi se opreasca acum un alt 25% la aceeasi suma dar la Finantele Publice? Am intrebat la ghiseu si mi s a spus ca da, nu are treaba ce am platit la Casa de Pensii cu ce datorez Finantelor.
Si inca ceva: am cont virtual la SPV unde pot vedea tot istoricul de plati si incasari, de ce nu apare nicaieri la Finante ca am incasat somaj pe doua luni? Daca nu declar, unde ma gaseste ca am luat dar nu am platit procentele datorate?( in caz ca nu as declara)
Multumesc de raspuns!
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:26, 10 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acel cont de pe spatiul privat virtual nu apare asa ceva. Si nici nu ar avea rost. Acolo apar informati doar despre ce declati si platiti dumneavoastra.
Da, nu are treaba ce ati platit la Casa de Pensii cu ce datorati la finante pentru acel venit separat primit de la stat. Se va considera in plus la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș dori să plătesc cass în mod voluntar, ca persoană fizică. catalindumitr90 catalindumitr90 Aș dori să plătesc CASS în mod voluntar, ca persoană fizică, fără să am venituri. Ce trebuie să fac? (vezi toată discuția)
Plata cass datorat de la depozite bancare am ajuns la concluzia ... laura1016 laura1016 Plata CASS datorat de la depozite bancare Am ajuns la concluzia ca trebuie sa platesc taxa de CASS , minima . Cum se poate face concret ? Unde se plateste ? ... (vezi toată discuția)
Cas si cass pentru venituri din dividende? draghici.sorin draghici.sorin Buna ziua, Avand doar functia de unic asociat,nefiind si salariat, trebuie sa platesc CAS daca incasez venituri din dividende mai mici de 24.960 lei pentru ... (vezi toată discuția)