avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Apartament la etaj tehnic
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Apartament la etaj tehnic

Buna ziua. Am cumparat, cu 3 ani in urma, un apartament de 3 camere la etajul tehnic al unui bloc nou construit. La acea data nu am stiut si nici nu am fost bine informat despre semnificatia etajului tehnic. Acum 3 luni de zile am fost sa imi refac buletinul si schimbarea de adresa aferenta noii adrese. Mi s-a comunicat ca, din punctul dumnealor de vedere, etajul tehnic nu este etaj locuibil si mi s-a refuzat eliberarea noului act. Am facut o cerere de schimbare a destinatiei locuintei de la etajul tehnic si trecerea in spatiu de locuit. Cererea a ajuns la Comisia de urbanism din cadrul primariei, iar raspunsul a fost naucitor...la etajul la care locuiesc exista urmatoarea edificare: casa liftului, casa scarii, o toaleta, o camera tehnica, o spalatorie si un oficiu administrativ. In nici un caz cele 4 apartamente care se afla in fapt aici. Mi se spune ca nu este nici o sansa ca acestea sa intre in legalitate, desi vina este a dezvoltatorului, iar noi, proprietarii suntem cumparatori de buna credinta. Sa te judeci cu dezvoltatorul este sinucidere, din punctul meu de vedere, deoarece suntem in Romania si stim cu totii cum stau lucrurile in justitie. Intrebarea mea este: Cum se poate schimba destinatia acestor spatii, din spatiu tehnic in spatiu de locuit? Mentionez ca apartamentul a fost cumparat cu credit ipotecar, iar toate actele depuse sunt, la prima vedere, in ordine. Va multumesc frumos. Imi cer scuze pt lungimea postarii, dar am incercat sa ma fac cat mai bine inteles.
Cel mai recent răspuns: Laur2021 , utilizator 10:17, 11 Mai 2021
Notificati oficial dezvoltatorul cu obligatia modificarii inscrisurilor care sa consemneze destinatia reala a spatiilor de locuit-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Buna ziua. Va multumesc frumos pt. raspuns.
Am discutat cu dezvoltatorul. Se pare ca el a declarat in acte chicineta etc, in schimb construind apartamente, si nu mai poate intra in legalitate cu constructia in momentul de fata. S-a oferit sa ma despagubeasca, la pretul de cumparare, eu nefiind un fan al ideii, pt ca preturile din momentul in care am cumparat eu, pana astazi, au crescut cu aprox. 30%, iar constructia a fost preluata la"gri" si adusa la un stadiu locuibil prin investirea a cateva zeci de mii de euro, in timp.Dezvoltatorul recunoaste ca a construit ilegal si ca asta este singura solutie pe care o vede...transferul de proprietate de la mine, catre el. Am un alt vecin care se lupta cu el pe cale legala si caruia spune ca nu ii da nimic, pt ca, citez : " asa vreau eu". Omul, ca orice imbogatit din Romania, cu afaceri mai mult sau mai putin legale, este de o aroganta specifica. Nu cred ca am potenta sa duc o lupta in justitie cu el.
Mentionez, inca o data, ca am un credit ipotecar care insumeaza sute de euro pe luna si pe care daca il duc la bun sfarsit, ma gandesc, ca achit de 2 ori costul, iar la sfarsit raman cu ...nimic. In afara chemarii in judecata, ce altceva ma mai puteti sfatui sa fac. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de locuire in camera tehnica StefanMarcu StefanMarcu In imobilul in care ne-am mutat recent si am cumparat un apartament ( bloc nou contruit 2012 ) la ultimul nivel in acte apare o camera tehnica. Cu surprindere ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament-situatie mansarda neclara Keyla Keyla Buna ziua.Sunt intr-o faza destul de avansata a achizitiei unui apartament prin Prima Casa.Apartamentul e situat la ultimul etaj al unei constructii in curs de ... (vezi toată discuția)