avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept Penal - exista vreo problema?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept Penal - exista vreo problema?

Buna, am o intrebare. Stiu ca multa lume o pune dar inca nu sunt complet lamurita:)
Am 16 ani impliniti si o relatie cu un baiat de 20 de ani. Nu am facut sex si nici nu intentionam sa o facem curand (stim ca ideal ar fi sa asteptam pana implinesc 18 ani, dar nu e nimic batut in cuie). Parintii mei nu sunt de acord.
Ma intereseaza daca:
1. Relatia ramane la acest nivel (adica nu facem sex), exista vreo problema legala? Daca parintii ar depunde o plangere (si asta bazat pe ce ar putea?) atunci s-ar putea intampla ceva?
2. Daca am avea relatii sexuale, exista vreo problema legala? Eu avand deja 16 ani, dar din nou ma gandesc in cazul in care parintii ar depunde vreo plangere.
Si exista vreun mijloc prin care ar putea intrerupe efectiv relatia? Eu ma inteleg bine cu parintii, dar in acest subiect nu reusim sa ajungem pe teren comun, de aceea ma gandesc asa de departe la plangere la politie etc. Si chiar daca sa spunem ca plangerea ar fi luata in considerare, daca eu spun ca nu s-a intamplat nimic sau ce s-a intamplat a fost cu acord, se poate merge mai departe in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 22:57, 11 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Nu.
2.Nu.
3.Efectiv?Posibil. Juridic? Nu.
4.Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori amein amein Daca fata a plecat de acasa 3 zile iar tatal ei a depus plangere impotriva iubitului ei de 19 amandoi negand ca au intretinut relatii sexuale fara ca cineva sa ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Minora de 17 ani poate umbla cu un tanar de 22 de ani? waryus waryus dupa cum spune si titlu o minora in varsta de aproape 17 ani poate umbla cu un tanar de 22 de ani?tin sa mentione ca eu sunt cel de 22 de ani iar minora e fica ... (vezi toată discuția)