avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua.va cer ajutorul pentru urmatoarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua.va cer ajutorul pentru urmatoarea situatie:primaria ...

buna ziua.va cer ajutorul pentru urmatoarea situatie:primaria a trimis catre asociatiile de proprietari o hartie prin care ne solicita sa le transmitem o lista cu toti proprietarii din imobilele pe care le administram si daca exista locuinte care sunt inchiriate.sincer vorbind de cand situatia cartii de imobil a ramas putin in pom nici asociatia nu mai are o evidenta clara a locuintelor,o mare parte din ele au fost vandute iar noii proprietari nu au adus la asociatie(asa cum prevede legea )o copie a actului de vanzare-cumparare.au venit la asociatie sa plateasca cheltuielile si au dat doar un nume,fara adresa,fara nr de telefon,asa ca si noi suntem uneori in situatia de a nu sti cui sa ne adresam in cazul unor probleme.mi se pare cam aiurea aceasta situatie,tu ca autoritate publica cu baza de date sa ne ceri noua cine sunt proprietarii unor imobile cand cu totii stim ca nu se pot face vanzari-cumparari fara depunerea documentelor la primarie.invoca aceste date in temeiul unor articole din codul fiscal(art455,494)si din legea asociatiilor(art 57).nu stim ce sa le raspundem.asociatiile de proprietari au drept de prelucrare date cu caracter personal,pot da aceste date catre o institutie fara acordul persoanei vizate?va multumim pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:48, 17 Mai 2021
Art 33/ legea 196: ...noului proprietar îi revine obligaţia să prezinte preşedintelui asociaţiei de
proprietari, în termen de 10 zile lucrătoare de la efectuarea transferului
dreptului de proprietate, informaţiile necesare, conform actelor de proprietate,
în vederea calculului cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de
proprietari pentru respectiva locuinţă sau pentru spaţiile cu altă destinaţie
decât aceea de locuinţă si datele de contact ale proprietarului...
Cartea de imobil este documentul care si actualmente este in vigoare
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna exista obligația depunerii de documente(contract vanzare ... G eu G eu Buna Exista obligația depunerii de documente(contract vanzare cumpărare, carte identitate) la asociația de proprietari atunci când cumperi un apartament ... (vezi toată discuția)
Obligativitate depunere acte cumparare apartament la asociatia de proprietari andalex24 andalex24 De curand am achizitionat un apartament iar presedintele asociatiei de proprietari mi-a solicitat o copie de actul de cumparare al apartamentului si de pe ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil-esti obligat sa treci c.n.p si locul de munca ? ContSters290057 ContSters290057 Fac urmatoarea intrebare: Esti obligat de lege sa treci in cartea de imobil CNP si locul de munca ? Sau administratorul comite un abuz ? Ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)