avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... declarata decedata dar lucrez si platesc CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

declarata decedata dar lucrez si platesc CASS

Vin cu rugamintea de a-mi da un sfat la urmatoarea situatie pe care o traiesc:

Sunt asigurata la CAS Ilfov din anul 2002. Institutia unde lucrez a virat lunar, cu constiinciozitate, contributiile de sanatate la aceasta casa. Numai ca in ultimul timp medicul de familie m-a atentionat ca sunt stearsa lunar din lista sa de pacienti, desi in fiecare luna ma introducea. Era ca un joc de-a soarecele si pisica. Luna asta ma intriducea medicul de familie, luna viitoare casa de sanatate ma stergea. Si tot asa.
Medicul de familie a cedat nervos si a inceput zilele astea sa faca niste sapaturi pe la CAS Iflov. Si a descoperit ca, in minunatul sistem informatic SIUI, eu apar ca decedata din 31.12.2005 si sunt stearsa de la CAS Buzau.
Mentionez ca am parasit Buzaul in anul 2000, din anul 2003 am buletin de Buc, locuiesc si muncesc in Buc de atitia amar de ani. NU am avut niciodata medic de familie in Buzau, nu am cotizat la CAS Buzau. Mai mult, in perioada 2000-2001 nu am cotizat nicaieri ptr CASS.

Am vorbit la CAS Buzau si mi s-a spus ca am fost declarata decedata ptr ca asa au primit lista de la Evidenta populatiei. Care Evidenta a populatiei nu a rezultat.

Va rog sa-mi dati un sfat, de unde sa o apuc ca sa rezolv problema.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:56, 18 Februarie 2010
Singura solutie este sa va adresati I.N.E.P. - Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor.
Explicati-le situatia si sa comunice Casei de Sanatate ca a fost o eroare trecerea dvs pe lista decedatilor.
1. Banuiesc ca o fi o greseala, care este mai grava decat o crima!
2. Adica a fost sters gresit codul dvs. in locul unuia care a decedat cu adevarat. Adica mortul este "viu" iar cea vie este "decedata" (!?). Persoana decedata si nestearsa din evidenta populatiei o fi fost la vot, o fi platind impozite?!
3. Necazul este ca tot dvs., cea pagubita, trebuie sa alergati sa rezolvati problema iar cei care au gresit sunt "bine, merci".
4. Dvs. trebuie sa "demonstrati" ca sunteti vie(!?).
5. Daca nu se rezolva asa cum a zis @freeelis, cred ca singura solutie este sa dati in judecata institutia care tine evidenta populatiei. Adica sa fiti declarata "vie" prin hotarare judecatoareasca.
6. Consultati un avocat priceput pentru ca prevad un proces indelungat.
7. Faceti demersurile pentru intrarea in Cartea Recordurilor!
8. Serios vorbind, va urez nervi de otel, rabdare multa pentru ca aveti nevoie.
Si Vasile si dl. Valeriu au perfecta dreptate!
Sfatul meu este sa faceti o adresa scrisa catre CAS Buzau prin care sa le solicitati in scris sa va comunice cum apareti in evidentele lor si , daca apareti radiata care este motivul pentru care ati fost radiata din evidente. Mergeti in audienta la director ca sa scurtati timpul de 30 de zile de asteptare.
Abia dupa ce aveti raspunsul in scris , cu acel raspuns , mergeti la INEP si solicitati-le indreptarea erorii materiale in sensul de a trimite catre CAS BUzau o adresa prin care sa arate ca s-a facut o greseala si ca dvs sunteti in viata avand datele de identificare stiute si solicitand CAS Buzau indreptarea erorii.
Daca nu se rezolva , nu aveti decat sa dati in judecata INEP si sa le cereti si daune morale! CAS Buzau nu are nici o vina deocamdata intrucat , din cate stiti pana in prezent , ei au operat o radiere solicitata de INEP.(sunt vinovati doar daca au operat gresit radierea dvs in locul altei persoane, dar asta ramane de vazut)
Succes!
B-)
Daca sunteti asigurata la CAS Ilfov din anul 2002 si institutia unde lucrati a virat lunar, cu constiinciozitate, contributiile de sanatate la aceasta casa, pe CNP-ul dvs. inseamna ca sumele de bani le-au primit ilegal si ca ar trebui returnate.
Cu contractul incheiat cu Casa de asigurari de sanatate si medicul de familie unde v-ati inscris, precum si o adeverinta de la I.N.E.P. - Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor, plus Ci sau BI,adresati-va cu o petitie in acest sens la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pentru rezolvarea situatiei.
Succes! .
Multumesc tuturor ptr sfaturi

De azi incep minunata procedura de inviere.
O sa va tin la curent cu pasii si plimbarile pe care le-am facut.

Alte discuții în legătură

Sunt vie, insa apar decedata in baza de date a cnas elenitaela elenitaela ce trebuie sa fac ca dupa cnp meu apar decedata in baza de date a cnas dar eu sunt vie si habar nu incotro sa merg sa dovedesc ca sunt vie. (vezi toată discuția)
Cass Isabela21 Isabela21 Buna seara. Am verificat de curiozitate pe site-ul casei de asiguri prin programul SIUI daca sunt asigurata si imi spune : \\"persoana nu este asigurata\\",dar ... (vezi toată discuția)
Nu imi este recunoscut dreptul de a schimba medicul de familie marianpr marianpr Buna ziua, Sunt angajat MAI, fapt pentru care sunt asigurat la casaopsnaj. In luna Mai-2012 am hotarat sa-mi schimb medicul de familie ( vechiul medic fiind ... (vezi toată discuția)