avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... declarata decedata dar lucrez si platesc CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

declarata decedata dar lucrez si platesc CASS

Vin cu rugamintea de a-mi da un sfat la urmatoarea situatie pe care o traiesc:

Sunt asigurata la CAS Ilfov din anul 2002. Institutia unde lucrez a virat lunar, cu constiinciozitate, contributiile de sanatate la aceasta casa. Numai ca in ultimul timp medicul de familie m-a atentionat ca sunt stearsa lunar din lista sa de pacienti, desi in fiecare luna ma introducea. Era ca un joc de-a soarecele si pisica. Luna asta ma intriducea medicul de familie, luna viitoare casa de sanatate ma stergea. Si tot asa.
Medicul de familie a cedat nervos si a inceput zilele astea sa faca niste sapaturi pe la CAS Iflov. Si a descoperit ca, in minunatul sistem informatic SIUI, eu apar ca decedata din 31.12.2005 si sunt stearsa de la CAS Buzau.
Mentionez ca am parasit Buzaul in anul 2000, din anul 2003 am buletin de Buc, locuiesc si muncesc in Buc de atitia amar de ani. NU am avut niciodata medic de familie in Buzau, nu am cotizat la CAS Buzau. Mai mult, in perioada 2000-2001 nu am cotizat nicaieri ptr CASS.

Am vorbit la CAS Buzau si mi s-a spus ca am fost declarata decedata ptr ca asa au primit lista de la Evidenta populatiei. Care Evidenta a populatiei nu a rezultat.

Va rog sa-mi dati un sfat, de unde sa o apuc ca sa rezolv problema.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:56, 18 Februarie 2010
Asa cum am promis, va tin la curent cu "procedura de inviere".

Deci......... am fost la Directia de evidenta a populatiei in baza careia rezulta ca sunt OK. Adica traiesc.
Asa ca am facut un alt drum la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate unde am depus o reclamatie, am primit numar de inregistrare si astept termenul legal de 30 zile pentru primirea unui raspuns oficial.
Pentru ca se pare ca problema este din cauza aplicatiei SIUI pe care lucreaza CNAS.

Oricum, aceasta aplicatie are nenumarate hibe. De ex, stiati ca minunatii nostri copii, la implinirea varstei de 18 ani, cand ei mai sunt inca elevi prin clasa a 11-a, sunt exclusi din baza de asigurati? Nu conteaza ca ei trebuie considerati coasigurati pentru ca se afla in intretinerea parintilor!
Pana cand ei nu se angajeaza si nu incepe cineva sa le vireze sume de contributii ei nu mai apar ca asigurati, chiar daca sunt elevi sau studenti.
De ce?
Pentru ca Ministerul Educatiei nu binevoieste sa trimita listele de elevi/studenti la CNAS.
Si uite asa, copiii nostri, nu beneficiaza de asistenta medicala. Pentru ca ei nu mai apar pe listele medicilor de familie, acestia nu-si mai primesc banii aferenti pe pacient.

Interesant sistem mai avem! :hm:
Revin cu informatii suplimentare privind "saga invierii".

De la depunerea reclamatiei am fost cautata de o persoana din CNAS care mi-a povestit despre demersurile facute ptr rezolvarea problemei mele.
Ce credeti? A urmat EXACT aceeasi cale ca si mine. Aceleasi telefoane, aceleasi persoane... Cred ca vroia sa ma controleze pe mine daca nu am mintit in reclamatie!!!=D>
Apoi, au inceput cu "trebuie sa va cautati fisa medicala facuta la Buzau ptr ca medicul de acolo v-a declarat decedata. Problema este ca si medicul acela a murit"

Ce daca orice modificare facuta in aplicatia aia nu se face DECAT de catre personalul din casa pe baza unui comunicat de la Politie!!! La mine facuse modificarea medicul decedat !!!! #-o
A durat ceva pana s-a inteles chestiunea!!!

Am fost indrumata chiar sa scot un extras din registrul de stare civila. Stiati ca nu putem sa solicitam acest extras chiar daca este vorba de noi?
Nimeni nu poate primi acest extras decat la solicitarea politiei !!!! :P
Sau a unor rude in cazul in care am murit!

Pana la urma am luat legatura cu persoana din CNAS care se ocupa de cazul meu si i-am explicat calm ca dca doreste ma pot ocupa singura de rezolvarea problemei dar la final ne intalnim la tribunal ptr recuperarea cheltuielilor si ptr plata unor daune morale deoarece am fost afectata psihic (nu-i usor sa te trezesti decedata, nu?)

In fine, am primit raspunsul de la CNAS.
Scurt, laconic (3 randuri si jumatate) dar rezulta ca problema a fost rezolvata si s-au facut modificarile in aplicatia SIUI.

Acum astept momentul cand copilul meu va implini varsta de 19 ani ca sa fie sters din programul SIUI (ce daca este elev!).
Vom relua procedura ptr ca abia ne-am obisnuit.

Ma bucur ca v-ati nascut a doua oara!
Bine ati venit pe lume! Acum asteptam aniversarea de un an.
Sa ne invitati la petrecere ca sa ne asiguram ca sunteti vie, cu adevarat!
Acum copilul dvs. este mai in varsta decat mama lui, nu? Iar sotul dvs. este casatorit cu o minora (si ce minora, de abia nascuta)? Nu mai inteleg nimic!
Sa fiti sanatosi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt vie, insa apar decedata in baza de date a cnas elenitaela elenitaela ce trebuie sa fac ca dupa cnp meu apar decedata in baza de date a cnas dar eu sunt vie si habar nu incotro sa merg sa dovedesc ca sunt vie. (vezi toată discuția)
Cass Isabela21 Isabela21 Buna seara. Am verificat de curiozitate pe site-ul casei de asiguri prin programul SIUI daca sunt asigurata si imi spune : \\"persoana nu este asigurata\\",dar ... (vezi toată discuția)
Nu imi este recunoscut dreptul de a schimba medicul de familie marianpr marianpr Buna ziua, Sunt angajat MAI, fapt pentru care sunt asigurat la casaopsnaj. In luna Mai-2012 am hotarat sa-mi schimb medicul de familie ( vechiul medic fiind ... (vezi toată discuția)