avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adeverinta de locatar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adeverinta de locatar

Buna ziua. As vrea sa stiu si eu daca exista un model pentru o adeverinta de la asociatia de proprietari, din care sa rezulte ca locuiesc la adresa respectiva( stau cu chirie). Ce ar trebui sa scrie in aceasta adeverinta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:33, 16 Februarie 2011
In adeverinta vi se poate scrie exact ce vreti dv, sau ce va este necesar, cu conditia ca presedintele, administratorul sa cunoasca despre ceea ce solicitai.
Au fost aici discutii ca de ce sa se depuna copii dupa actele de proprietate la asociatie, copii dupa contractul de inchiriere, de ce sa fie trecute toate persoanele la intretinere, de ce sa fie trecute toate persoanele in cartea de imobil cu datele personale, de ce sa stie administratorul cine locueste in apartament, etc.
Acum dv dati raspunsul la toate aceste intrebari si altele. Daca fiecare proprietar, chirias, locatar ar colabora corect cu asociatia si ar aduce la cunostinta permanent, nominal, schimbarile de persoane din apartament, atunci proprietarul poate beneficia si de o asemenea adeverinta.
Altfel se poate elibera o adeverinta in care sa se specifice ca in luna sau perioada... in listele de plata figureaza x persoane.
Adeverinta trebuie sa contina antetul asociatiei, data eliberarii si semnatura cu numele si prenumele in clar al presedintelui asociatiei.

Ca text o fraza simpla ca ...... asociatia, prin prezenta certifica faptul ca X locuieste in blocul Y, din strada ZZ..... la ap.100000.
Cam asa ceva.....
Rog sa imi spuneti daca presedintele este obligat sa imi dea o adeverinta/ certifice ca un alt locatar s-a mutat.
Aceasta adeverinta imi este necesara la Serviciul parcari, pentru obtinerea locului acum vacant.

Daca nici celor de la parcari nu le raspunde (acestia au trimis o recomandata cerand datele; care aparent nu mai ajunge) cu sinceritate, unde il pot reclama?

Multumesc,
Cu stima
@Mychhael,
Sigur ca in momentul plecarii din asociatie a unui proprietar care a avut inchiriat de la primarie un loc de parcare (prin licitatie), locul de parcare ramane "vacant", astfel incat, probabil ca dvs. vreti sa parcati legal autoturismul pe locul liber.
Din cate stiu:
- proprietarul care a plecat merge la ADP/primarie sa-si inceteze contractul de inchiriere, astfel incat acestora nu le mai trebuie o notificare din partea as. prop.;
- pe locul ramas liber, ADP/primaria trebuie sa organizeze o noua licitatie ( asa este legal pentru ca pe locul ramas liber poate mai vor si altii sa parcheze);
- in acest sens, dvs. intocmiti o cerere la ADP/primarie (s-ar putea sa fie personalizata) prin care solicitati inchirierea acelui loc, caz in care va trebuie intr-adevar viza as. prop. ca sunteti membru al asociatiei si mai ales ca locuiti in zona de influenta a aso. prop. respective (parca 200 m de bloc);
In opinia mea acestia sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati, nu ca presedintele trebuie sa specifice ca celalalt proprietar a plecat. Oricum, onor inspectorii de la "organ" ar putea sa se deplaseze in zona (ii platim bine pentru acest servici) sa constate ce si cum si sa o lase mai moale cu corespondenta, dar ei nu, trateaza chestiunea asa cum au fost invatati, adica BIROCRATIC.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare ali-ami ali-ami Buna seara,va cer ajutorul deoarece nu stiu cum sa procedez....vecinul care detie parcare a decedat,sotia si fiul(are gr de handicap) au dat masina,de 2 sapt ... (vezi toată discuția)
Participare la adunarea generala a asociatiei de proprietari Isabela68 Isabela68 Exista obligatia de a participa la Adunarea Generala a Asociatiei de proprietari? In mod normal, ar trebui sa fie un drept. Problema este daca nu participi la ... (vezi toată discuția)
Atribuire loc de parcare lauraoradea lauraoradea buna ziua! locuiesc in Oradea si in zona de domiciliu avem posibilitatea sa avem parcare de domiciliu. Trebuie achitata o taxa stabilita de consiliul local in ... (vezi toată discuția)