avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... In cazul in care am avut un accident de munca, iar ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

In cazul in care am avut un accident de munca, iar directorul ...

In cazul in care am avut un accident de munca, iar directorul de restaurant mi-a spus sa nu declar ca am avut acest accident la munca daca voi merge la medic. Iar eu am spus ca el de frica, am avut concediu medical cu indemnizatie 01 de 50 de zile. Dar concediul medical nu mi-a fost platit deoarece mi s-a spus ca nu indeplinesc stagiul de cotizare. Eu nu am primit nici un ban 2 luni, directorul nu a declarat accidentul de munca. Ce pot sa fac in acest caz? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2021
Ando888, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 05:12, 26 Mai 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza ITM in scris cu numar de inregistrare/ data. In sesizare detaliati modul de producere a evenimentului si nominalizati persoane care au cunostinta de producerea evenimentului, precum si orice alte date pe care le considerati utile.
ITM va dispune angajatorului sa cerceteze evenimentul produs. De la angajator trebuie sa primiti PV de cercetare AM avizat de catre ITM si formularul FIAM de inregistrare AM, daca dosarul de cercetare va fi avizat de ITM ca AM.
Angajatorul va trebui sa faca demersuri pentru schimbarea codului pe certificatul medical de catre emitent, in cod pentru AM.
Pentru plata concediilor medicale de AM nu este necesar un anumit stagiu minim de cotizare.
Este vreo problema daca accident s-a produs pe 29 Martie si eu abia acum vreau sa fac toate aceste demersuri? Am fost in concediu medical de pe 29 Martie pana pe 21 Mai, iar astazi mi-am dat demisia. Afecteaza cu ceva cand voi merge la ITM?
Faptul ca eu nu am spus adevarul privind locul accidentului, care sunt cauzele in privinta mea?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza ITM si acum, fara repercursiuni pentru dvs. Angajatorul poate fi amendat contraventional de catre inspectorul ITM.
Sesizarea ITmM poate fi facuta prin posta cu confirmare de primire. Nu trebuie sa mergeti persoanl la ITM.
Iar in legatura cu concediul de odihna ramas, aveam 19 zile. Iar ei mi-au calculat doar 6 zile ramase la lichidare. Cum se calculeaza acestea?
Se calculează proporțional cu timpul cât ați fost angajat. Trebuie să vi le plătească integral.

Sunteți sigur că atâtea aveți, v-au rămas și de anul trecut? Cum justifică acel calcul?
Dacă vă spun că zilele de concediu de odihnă au fost diminuate de concediul de odihnă este ilegal, aveți încă un motiv de reclamație la ITM.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
Emilika40, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara. as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. am suferit ... Jhoanacris Jhoanacris Buna seara. As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am suferit un accident de munca in data de 14 noiembrie 2018, soldat cu o taietura la mana ce a necesitat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical retroactiv marius_gg marius_gg Buna ziua. Adresez o intrebare in privinta posibilitatii acordarii unui concediu medical la o data anterioara: In data de 6 Feb am suferit o cazatura in ... (vezi toată discuția)
Cm cod 03 accident de munca buiavasi buiavasi Buna dimineata! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarea situatie: in urma unui accident de munca salariatului in cauza i s-a eliberat ... (vezi toată discuția)