avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! O persoană care nu beneficiază de pensie, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! O persoană care nu beneficiază de pensie, are dreptul ...

Buna ziua! O persoană care nu beneficiază de pensie, are dreptul la un ajutor social dacă soțul acesteia beneficiază de o pensie în valoare de 850 lei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 27 Mai 2021
Potrivit Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, familiile şi persoanele singure au dreptul la un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială.

La stabilirea venitului net lunar al familiei şi, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, obligaţii legale de întreţinere, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent şi alte creanţe legale, cu excepţia burselor de studiu şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”.

Mai multe detalii aflati de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat pentru copii vasyviasu vasyviasu ALOCATIA DE STAT PENTRU COPII ESTE UN DREPT SAU UN VENIT.Asi dori o explicatie constitutionala si juridica!:sorry: (vezi toată discuția)
Ajutor cu caracter permanent - definiție sunsray sunsray Bună ziua, Întrebarea cheie: cum se definește un ajutor cu caracter permanent, așa cum este menționat în art. 8, alin.(1) din Legea 416/2001 privind ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru sustinerea familiei Tinabela Tinabela Buna ziua, Am o intrebare referitoare la stabilirea cuantumului alocatiei pentru sustinerea familiei: Se ia in considerare pensia de urmas a copilului dupa ... (vezi toată discuția)