avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... oug 34/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

oug 34/2009

ordonanta 34 din 2009 privind rectificarea bugetara pe anul 2009 interzice angajarea, prin concurs sau examen ,de personal, tinand cont ca in organigrama sunt libere peste 25 de posturi conform normativului de posturi si se incadreaza in bugetul de cheltuieli de personal pe anul in curs ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:24, 6 Ianuarie 2010
OG 34/2009 prevede, ca exceptie, posibilitatea scoaterii la concurs, dupa adoptarea ei, a15% din posturile vacantate dupa intrarea ei in vigoare:
art. 22 alin 2: "Prin exceptie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite, in cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maxim 15% din totalul posturilor ce se vor vacanta dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget. Pentru posturile din sistemul de invatamant de stat, urmarirea incadrarii in procentul de maxim 15% se realizeaza la nivelul intregului sistem de invatamant de stat, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii."
Daca cele 25 de posturi au devenit vacante dupa data de 14.04.2009, se pot scoate 3 posturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii te mai poti angaja la "stat" ? carmenbucur carmenbucur Stiu ca momentan s-au sistat angajarile la stat. Dar exista si \"portite\"...nu ma refer doar la angajarile pe posturi suspendate ( maternitate de exemplu) ci ... (vezi toată discuția)
Posturi blocate 2010? gixee gixee stiti cumva daca posturile in sistemul bugetar sunt blocate si in 2010? din cate stiu erau blocate pana la sfarsitul anului 2009. lucrez intr-o institutie ... (vezi toată discuția)
Functii de conducere bonzai81 bonzai81 Buna Seara, as dori sa aflu care act normativ interzice organizarea de concurs pt ocuparea unei functii de conducere?(a aparut in cursul lunii martie) (vezi toată discuția)