avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Am primit un ordin de executare silita.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Am primit un ordin de executare silita.

In data de 20.04.2021 am primit un ordin de executare silita de la Directia Economica - Impozite si taxe locale - pentru neplata -doar- pe primele trei luni ale anului 2021 - suma de 168 lei care include si cheltuieli de judecata - de care habar nu am avut.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca este legal asa ceva?
De fapt ce inseamna aceasta executare silita?
Mentionez ca sunt prorpietarul acestei locuinte si nu chiriasul primariei sau a celui care a emis acest ordin. Am platit 37 de ani impozitul intr-o alta zona din aceasta tara - rar s-a intamplat sa fie in primele trei luni - dar nu am primit niciodata acest ordin de executare silita.
Multumesc, anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:04, 9 Iunie 2021
Primul termen de plata a cel putin jumatate din impozitul datorat pentru 2021 a fost 31 martie si de aceea ati primit hartia.
Care este totusi logica?
Am intrebat zeci de persoane ..... dar nu au auzit de asa ceva .
Tot zeci de persoane mi-au spus ca de obicei fac plata la sfarsit de an.
Sau aceasta lege face parte din legea bunului plac din localitatea respectiva?
Aceasta lege este doar pentru cateva persoane?????????????????????
Ma scuzati....... dar lupta cu mafia a devenit extrem de periculoasa
Este legea codului fiscal care e valabila in toata tara (o gasiti pe internet) si din care va redau art. 462 - Plata impozitului

(1) Impozitul pe clădiri se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv.
(2) Pentru plata cu anticipaţie a impozitului/taxei pe clădiri, datorat/e pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10% inclusiv, stabilită prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului Bucureşti, această atribuţie revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata impozit primarie . parfi63 parfi63 Pana la ce data poate fi platit impozitul pe cladiri,mijloace transport,teren fara majorari (accesorii) pe anul in curs?(Art. legea).Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Plata impozitelor locale(casa+masina+etc.) Mircea Cristian Mircea Cristian 1.Care sunt reglementarile de plata ale impozitelor locale?Care este perioada pina se face discount(si care este acesta?) si de cind se percep penalitati(si ... (vezi toată discuția)
Instintare de plata si somatie de la primarie pe impozit 2009 laszlo82 laszlo82 Buna ziua cum spune si titlul am primit de la primarie mai intai o instintare de plata prin care mi se cere sa platesc 929,07 ron impozit pe teren masina si ... (vezi toată discuția)