avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Adeverință de vechime trebuie eliberata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Adeverință de vechime trebuie eliberata obligatoriu ...

Bună ziua! Adeverință de vechime trebuie eliberata obligatoriu la plecarea de la un loc de munca? Caz concret: o persoana a plecat de la un loc de munca și i s-a dat decizia de încetare și raport Revisal, iar la întrebarea adresata către angajator în legătură cu adeverință de vechime i s-a zis ca raportul Revisal înlocuiește adeverință de vechime. Este adevărat? Ce se poate face? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:26, 1 Iunie 2021
1. Raportul Revisal nu înlocuiește adeverința de vechime.

2. HG 905/2017
art. 7
....
(5) La incetarea activitatii salariatului, angajatorii au obligatia sa ii elibereze acestuia o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, precum si un extras din registru.

(6) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia un extras din registru, datat si certificat pentru conformitate, sau o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, astfel cum rezulta din registru si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
......

3. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de încetare a cim stefan2016 stefan2016 Buna ziua, Am demisionat de la locul de munca pe data de 16.07.2019 pentru neplata salariilor de mai bine de cinci luni. Pana in momentul de fata nu mi s- a ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cruceru1981 cruceru1981 Am aflat de curand ca de ceva timp au avut loc modificari la contractul meu de munca fara a lua la cunostiinta. As dori sa merg la ITM pentru a solicita un ... (vezi toată discuția)
Plecare de la firmă fără preaviz. cum se poate intra în posesia adeverinței care se întocmește la încetarea contractului de muncă? patronul refuză s-o elibereze adriana bindea adriana bindea Baiatul meu a plecat de la o firma fara preaviz .Motivul este ca nu s-a mai inteles cu patroana pe motive financiare.Acum se angajeaza in alta parte dar are ... (vezi toată discuția)