avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Vecinul si-a construit casa si foloseste ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Vecinul si-a construit casa si foloseste pentru a ...

Buna ziua,
Vecinul si-a construit casa si foloseste pentru a avea curent un generator pe benzina. il porneste in fiecare seara cand ajunge acasa ( de la 6-7 seara si pana la 10 de regula, In week-end il porneste de dimineata si cred ca il tine pana se termina benzina ca uneori zgomotul inceteaza in jur de 2-3 dimineata). Daca are concediu si sta acasa atunci evident ca ii da drumul de la prima ora.
Zgomotul deja este insuportabil. Nu putem sta numai in casa iar afara ca sa ne intelegem trebuie sa tipam uni la altii ca si cum am fi la discoteca...
Si situatia dureaza deja de aproape doi ani. Din cand in cand ne spune ca a depus dosarul la Enel si ii asteapta sa vina sa il conecteze dar si daca ar fi fost in alta tara ajungeau pana acum ca stalpul este in fata portii.
Ce cai de atac pot folosi impotriva lui? EL pare impacat cu faptul ca va cheltui bani pe benzina ca sa aiba curent dar pe noi ne deranjeaza foarte tare zgomotul. Il pot obliga sa isi inchida curtea cu gard inalt din tabla ? Sa ii chem pe cei de la mediu ? Sa angajez un avocat si sa il oblig sa ingroape generatorul sau sa ii faca o cutie antifonica sau ceva care sa atenueze zgomotul? La strada el si-a facut gard din tabla, si de cealalta parte nu are vecini iar zgomotul il aud numai eu de la mine din curte, nimeni altcineva nu il mai aude-doar cand mai vin pe la noi.
Orice sfat este binevenit.
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: luizaioana_luizaioana , utilizator 16:27, 7 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
......................
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
.............................
Articolul 3
(1) Contravențiile prevăzute la art. 2 se sancționează după cum urmează:
...........................
b) cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevăzute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) și 28);
...........................
Articolul 5
Repetarea contravențiilor prevăzute la art. 2 pct. 1), 25)-27), într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează după cum urmează:
a) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 1) și 25);
[ link extern ]

Exista si varianta sa-si mute generatorul intr-o incinta care sa atenueze semnificativ zgomotul.
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2021
latka, moderator
Multumesc frumos pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. o intrebare la dumneavoastră. in bloc s a mutat de ... Anne Windo Anne Windo Buna ziua. O intrebare la dumneavoastră. In bloc s a mutat de ceva vreme o tanara care nu doreste sa asculte muzica la casti si asa deranjează un bloc ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema alea_him alea_him Buna seara! Am si eu o problema si nu stiu la cine trebuie sa ma adresez . Stau la etajul 1, iar la parterul blocului e un spatiu comercial care recent e ... (vezi toată discuția)
Unde pot depune o plângere împotriva vecinilor cu nepoti foarte galagiosi? dragomirmaria dragomirmaria Locuiesc la casa,si de trei saptămâni nu mai am liniste don cauza a doi nazdravani vare urla si tipă cât pot de când se trezesc pâna ce metg la culcare! ... (vezi toată discuția)