avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot renunta la o casa, care am primit de la bunica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot renunta la o casa, care am primit de la bunica mea conform ...

Cum pot renunta la o casa, care am primit de la bunica mea conform unui contract notarial care am respectat amandoua?
Casa este in aceeasi curte cu parintii mei, si pe scurt tatal meu ne face viata imposibila. Nu poate venii nimeni la noi, ne sperie oaspetii urla la ei, cu noi (eu cu sotul si fetita) se comporta de ultimul hal, reprosand tot timpul ca totul este al lui si ori ne adaptam, ori putem merge unde vrem (am investit deja in casa pana azi un miliard lei vechi).
Sincer eu ma gandesc sa renunt la tot si pentru linistea noastra sa plecam de aici si cu timpul sa luam altundeva o casa.
Intrebarea mea esta, ca cum as putea renunta la casa asta, sa scot de pe numele meu cel mai rapid si cel mai simplu?
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2021
cristina9696, utilizator
Cel mai recent răspuns: valyyc , utilizator 11:44, 10 Iunie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Până vă dă cineva un sfat mai detaliat, cu conținut juridic, eu vă zic că puteți pleca și fără să vă gândiți cum să renunțați.
Faceți poze casei și un inventar al bunurilor pe care nu le puteți lua, asigurați-vă martori referitor la starea lor, păstrați toate documentele de achiziție pe care le aveți și duceți-vă, dacă aveți unde.

Sau îi puteți face plângere penală pentru hărțuire. Știu cum sună asta, fiind vorba de tatăl dvs., însă chiar cred că n-ar fi rău să apelați la autorități.

Nu puteți separa proprietățile?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar de ce nu chemati politia cand urla ?
bunica a decedat ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, bunica este decedata.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca aveti casa de la bunica, aveti si teren aferent si probabil ca puteti trage si gard, puteti ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie să renunțați la casă. Primul lucru vă îngrădiți terenul aferent și în cel mai mai rău caz o scoateți la vânzare. Totul se rezolvă numai prin comunicare iar dacă așa nu se poate, doar cu poliția și apoi în justiție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata abuziv, ajutorul autoritatilor mary2476 mary2476 Buna, am si eu o problema. Ce as putea face daca tatal meu vrea sa ma omoare? Am 22 de ani si inca stau cu ei, din cauza ca nu am putut sa ma mut inca, din ... (vezi toată discuția)
Hartuire ,amenintare,injurii ulc ulc Mama mea ,vaduva, locuieste in casa construita de tatal meu pe terenul bunicilor din partea mamei; bunicul este decedat si nu este dezbatuta succesiunea. De ... (vezi toată discuția)
Avem drept de uzucapiune? ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tatalui meu ia construit bunicul o casa cam prin 1968 , deatunci parintii mei folosesc terenul de sub casa si inca vreo 15 arii in spatele surii, nu ... (vezi toată discuția)