Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez la firma particulară. Colegele de munca (avem ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez la firma particulară. Colegele de munca (avem puncte ...

Lucrez la firma particulară. Colegele de munca (avem puncte de lucru diferite cate 3 colege) din invidie au început să mă vorbeasca de rau datorita performanței la mine. Tot ce spun nu este adevarat! Ma simpt gratuită psihic. Daca seful nu rezolvă problema pot acționa în instanță. O lege vă rog. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:08, 9 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare
art.2
...
(5^1) Constituie hărțuire morală la locul de muncă și se sancționează disciplinar, contravențional sau penal, după caz, orice comportament exercitat cu privire la un angajat de către un alt angajat care este superiorul său ierarhic, de către un subaltern și/sau de către un angajat comparabil din punct de vedere ierarhic, în legătură cu raporturile de muncă, care să aibă drept scop sau efect o deteriorare a condițiilor de muncă prin lezarea drepturilor sau demnității angajatului, prin afectarea sănătății sale fizice sau mentale ori prin compromiterea viitorului profesional al acestuia, comportament manifestat în oricare dintre următoarele forme:
a) conduită ostilă sau nedorită;
b) comentarii verbale;
c) acțiuni sau gesturi.

Persoana care se consideră discriminată poate formula în fața instanței de judecată o cerere pentru acordarea de despăgubiri și restabilirea situației anterioare discriminării sau anularea situației create prin discriminare, potrivit dreptului comun. Cererea este scutită de taxă judiciară de timbru și nu este condiționată de sesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Termenul pentru introducerea cererii este de 3 ani și curge de la data săvârșirii faptei sau de la data la care persoana interesată putea să ia cunoștință de săvârșirea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jignit la locul de munca Madalin196 Madalin196 Jignit la locul de munca.... Buna seara! Am o problema la locul de munca ,șefa mea are covid și în locul ei a lăsat un coleg de munca ,el este tehnician pe ... (vezi toată discuția)
Bună seara! ce trebuie sa fac pentru a stopa manifestările, ... elenaalbean elenaalbean Bună seara! Ce trebuie sa fac pentru a stopa manifestările, comportamentul și limbajul unui director de școală ce se crede pe moșia proprie, hartuind ... (vezi toată discuția)
Intrebare hartuire sexuala ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare intrebare, daca un coleg de serviciu, te hartuieste sexual, prin tot felul de chestii la serviciu, , ce este de facut? Sunt profesoara ... (vezi toată discuția)