avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez la o firma care are multiple puncte de lucru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez la o firma care are multiple puncte de lucru în Serbia ...

Lucrez la o firma care are multiple pu cte de lucru în Serbia și Bulgaria.
Colegii cu atribuții similare( chiar pe mai puține locatii) au statutul de expert.
Eu, deși le acord sprijin, ii ajut, ii controlez, am vechime mai mare, nu reușesc sa trec de "profesional". Șeful direct ma lauda, premiază, etc.
Poate fi considerata o abordare discriminatorie( este aceeași firma , care deține și coordonează toate locatiile), firma fiind deținută de multinationala
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:58, 24 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Una dintre situațiile în care poate să apară discriminarea la loculde munca este si promovarea.


Potrivit legislatiei in materie, constituie hartuire morala la locul de munca si se sanctioneaza disciplinar, contraventional sau penal, dupa caz, orice comportament exercitat cu privire la un angajat de catre un alt angajat care este superiorul sau ierarhic, de catre un subaltern si/sau de catre un angajat comparabil din punct de vedere ierarhic, in legatura cu raporturile de munca, care sa aiba drept scop sau efect o deteriorare a conditiilor de munca prin lezarea drepturilor sau demnitatii angajatului, prin afectarea sanatatii sale fizice sau mentale ori prin compromiterea viitorului profesional al acestuia, comportament manifestat in oricare dintre urmatoarele forme:
a) conduita ostila sau nedorita;
b) comentarii verbale;
c) actiuni sau gesturi.

Puteti sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! spuneti-mi va rog cui trebuie sa ma adresez pt amenintarile ... addis addis buna ziua! spuneti-mi va rog cui trebuie sa ma adresez pt amenintarile pe care la primesc la serviciu la serviciu, din partea directoarei de resurse umane ... (vezi toată discuția)
Lucrez la firma particulară. colegele de munca (avem puncte ... labuta labuta Lucrez la firma particulară. Colegele de munca (avem puncte de lucru diferite cate 3 colege) din invidie au început să mă vorbeasca de rau datorita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce pot face daca o colega de la serviciu ma jigneste ... Cri2005 Cri2005 Buna ziua ,ce pot face daca o colega de la serviciu ma jigneste ,ma injura ,a sarit la mine ca ma loveste si cu alte colege face acelasi lucru,am vorbit cu ... (vezi toată discuția)