avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare suma de bani imprumutata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare suma de bani imprumutata

Buna ziua,
Puteti va rog sa imi spuneti care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a recupera o suma de bani?
Anul trecut o ruda a imprumutat unui prieten suma de 10000 ron, urmand ca respectivul sa ii restituie imprumutul pana la sfarsitul anului. Din pacate pana in momentul acesta, nu i-a dat inapoi nimic si de fiecare data spunea ca nu are de unde si nu are ce sa faca.
Banii i-au fost dati prin transfer bancar, la descriere fiind scris "imprumut pt dnul x" , iar toate conversatiile pentru a recupera datoria au fost pe whatsapp sau la telefon si au fost inregistrate.
Ce ar trebui sa faca mai intai? Plangere la politie pentru inselaciune si apoi contactat un avocat pt a deschide dosar?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2021
Maritt, utilizator
Cel mai recent răspuns: tebaatusasula , utilizator 08:07, 18 Iunie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba despre nivi o înșelăciune,plangerea la poliție e.inutila si durează ani pana se solutioneaza.Sa angajeze av pt un proces civil,proces care pune anumite probleme neexistand macar o hartie de mana,un termen prevăzut pt restituire etc.Bine ca exista dovada transferului..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Este un litigiu civil. Îi puteți transmite în prealabil o notificare de plată, iar în cazul în care nu își îndeplinește această obligație, trebuie să vă adresați instanței de judecată.
Din pacate si daca ruda dvs. castigata in instanta dar respectivul chiar nu are de unde returna imprumutul nu sunt prea multe de facut.
Termenul de prevazut de restituire poate fi o problema. Dar spre exemplu daca scria in detaliile transferului bancar : " imprumut dnul x, data scadenta x/xx/xxxx , in civil , mai exista necesitatea unei hartii de mana ???? Cunosc un caz asemanator si sunt curios daca judecatorul intreaba si de hartia aceea de mana chiar daca are toate dovezile electronic si care se pot transpune pe hartie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am intampinat o chestiune legata de un imprumut de 14.000 ron ... alexbucur98 alexbucur98 Am intampinat o chestiune legata de un imprumut de 14.000 ron unei doamne cunoscuta pe facecook pentru necesara unei operatii chirurgicale cu restituirea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! În anul 2019 am împrumutat (fără contract, exista ... Geopavel30 Geopavel30 Buna ziua! În anul 2019 am împrumutat (fără contract, exista doar OP și conversații) un \"prieten\" cu o suma destul de mare de bani care trebuia sa îmi ... (vezi toată discuția)