avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, o problema de intermediere agent ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, o problema de intermediere agent imobiliar-client

Salut,

Va rog sa ma ajutati sa ma dumiresc cu o problema de intermediere tranzactie imobiliara: Am semnat un contract cu un reprezentant al unei agentii imobiliare pt vizionarea unei case. In urma vizionarii mi-a spus de comision 2,5% ( eu stiind ca colegii lui intermediaza cu 2%) si ca pretul casei este fix - vanzatorul nu este dispus la negociere. Ulterior am vb telefonic cu vanzatorul casei si acesta mi-a spus un pret mai mic al casei si bineinteles negociabil. Concluzia mea este ca agentul ia comision din ambele parti si mai si tine de suma deci speculeaza bine in favoarea propriei persoane. Are acest drept? Pot eu folosi serviciile altei agentii in acest caz?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 15:42, 14 Iunie 2021
În acest caz(acest apartament) :nu ,pentru ca vi se pot cere daune în instanta chiar mai mari de 2,5% din valoarea apartamentului.In cazul unui alt apartament da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)
Contract de comision agentie imobiliara pm_35 pm_35 Buna ziua, va cer sfatul in legatura cu urmatoarea situatie: In urma cu ceva timp, urmare a unui anunt postat pe un site de specialitate, am contactat o ... (vezi toată discuția)
Comision contract de intermediere cu agentie imobiliara alexberi alexberi Buna ziua, Sunt cumparatorul unui apartamet si am probleme cu plata comisionului pentru un apartament vizionat prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)