avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am un imobil pe care l am inchiriat . De ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am un imobil pe care l am inchiriat . De comun acord ...

Buna ziua!
Am un imobil pe care l am inchiriat . De comun acord cu chiriasul am reziliat contractul ,dupa 3 ani, urmand ca chiriasul sa mai locuiasca inca 1 an fara sa mi mai plateasca chirie, doar sa achite utilitatile. In ianuarie i am trimis o notificare prin care il instiintam ca pe data de 30.04.21 sa mi predea cheile si sa achite la zi utilitatile. Anterior acestei date limita mi a solicitat o prelungire a sederii lui pana la data de 30.05.21, deoarece a intampinat probleme la noua adresa unde urma sa se mute. Am fost de acord si cu aceasta solicitare amintindu i si de achitarea utilitatilor unde are mari restante.Am primit notificari de sistarea furnizarii apei si gazului de la furnizori . In data de 29.05.21 i am solicitat accesul in curtea imobilului pentru a parca in interiorul curtii o masina . Cheia mi a fost lasata la un vecin ,nu a venit el personal. Cu aceasta ocazie mi a spus ca ca practic el s a mutat, dar mai are cateva lucruri de uz menajer, dar nu dispune de bani pentru transportul lor. Vazand ca nu are de gand sa mi elibereze imobilul si nici sa plateasca utilitatile restante, i am trimis pe email o notificare,necunoscandu i adresa noului domiciliu, in care ii comunic ca ultima data pe care i o mai acord este 08.07.21. Data pana la care trebuie sa elibereze casa si sa achite utilitatile restante. Mi a raspuns ca mi multumeste pentru intelegere.
Va rog sa mi spuneti daca pe data de 08.07.21 , fara niciun alt preaviz ,pot sa schimb yalele de la usile de acces in casa si curte, pentru a mi putea exercita dreptul de proprietar.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2021
doina99, utilizator

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriasii.. Jenns Jenns Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,..in cazul in care eu ca proprietar al unui apartament, vreau sa evacuez chiriasii cu datorii, ce probleme as ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am o prietena care are un salon de cosmetica-coafura,spatiul in care-si desfasoara activitatea este inchiriat, din martie pana in prezent(iulie) nu ... (vezi toată discuția)