avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... va rog sa mi spuneti daca persoanele cu grd.de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

va rog sa mi spuneti daca persoanele cu grd.de handicap accentuat ...

va rog sa mi spuneti daca persoanele cu grd.de handicap accentuat beneficiaza de scutirea de impozit pe pensia de limita de varsta. si daca da ce acte trb sa depun si unde?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 23 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul fiscal
ART. 60 - Scutiri
Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:
1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:
......
c) pensii;
.....

Scutirea de la plata impozitului pe venit se aplică pentru veniturile realizate începând cu data încadrării contribuabilului în gradul de handicap grav sau accentuat, conform documentelor justificative. Pentru a beneficia de prevederile art. 60 pct. 1 lit. a) - c) din Codul fiscal, în cazul veniturilor pentru care angajatorul/plătitorul de venituri are obligația reținerii la sursă a impozitului pe venit, contribuabilii au obligația de a depune la angajatorul/plătitorul de venituri documentele care atestă încadrarea în gradul de handicap grav sau accentuat. Documentele vor fi prezentate în original și în copie, angajatorul/plătitorul de venituri păstrând copia după ce verifică conformitatea cu originalul.

In speta, depuneti la Casa de pensii decizia care atestă încadrarea în gradul de handicap grav sau accentuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu grad de handicap accentuat 1 simona38 simona38 am un angajat. a primit la inceputul lunii un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat de tip 1. nu este pensionar, subliniez. cum ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap gradul doi, cu i i trebuie sa declare venitul la fisc? Raduvasile77@yahoo.com Raduvasile77@yahoo.com Buna seara poate sa-mi spuna cineva daca persoana cu handicap gradul doi, cu I I trebuie sa declare venitul la fisc? (vezi toată discuția)
Facilitati legea 448/2006 gfrone22 gfrone22 Buna, Sunt o persoana cu handicap grav (detin certificat eliberat permanent) si urmeaza sa ma angajez. Conform Legii 448/2006 (SECȚIUNEA a ... (vezi toată discuția)