avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună Ziua. O întrebare am. Sunt pers cu handicap, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună Ziua. O întrebare am. Sunt pers cu handicap, grad 2,accentuat ...

Bună Ziua.
O întrebare am. Sunt pers cu handicap, grad 2,accentuat și potrivit legii448/2006 știu ca beneficiez de scutirea de la plata impozitului pe salariu. Sunt nou angajat la un supermarket, am adus Toate actele care atesta handicapul. Întrebarea e :în afara de copia de pe certificatul de handicap (adusa deja la angajare) ce acte mai trebuie depuse pt scutire de impozit (10%)?cumva trebuie vreo cerere anume, și dacă da, exista cerere standard și de unde o pot lua? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 13 Aprilie 2022
În înțelesul art. 60 pct. 1 din Codul fiscal, scutirea de la plata impozitului pe venit se aplică pentru veniturile realizate începând cu data încadrării contribuabilului în gradul de handicap grav sau accentuat, conform documentelor justificative. Pentru a beneficia de prevederile art. 60 pct. 1 lit. a) - c) din Codul fiscal, în cazul veniturilor pentru care angajatorul/plătitorul de venituri are obligația reținerii la sursă a impozitului pe venit, contribuabilii au obligația de a depune la angajatorul/plătitorul de venituri documentele care atestă încadrarea în gradul de handicap grav sau accentuat. Documentele vor fi prezentate în original și în copie, angajatorul/plătitorul de venituri păstrând copia după ce verifică conformitatea cu originalul. Pentru veniturile realizate de persoanele prevăzute la art. 60 pct. 1 lit. d), documentele justificative nu se depun la organul fiscal împreună cu declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prevăzută la art. 120 și 122 din Codul fiscal, se arhivează la domiciliul fiscal al contribuabililor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa mi spuneti daca persoanele cu grd.de handicap accentuat ... olga2011 olga2011 va rog sa mi spuneti daca persoanele cu grd.de handicap accentuat beneficiaza de scutirea de impozit pe pensia de limita de varsta. si daca da ce acte trb sa ... (vezi toată discuția)
Facilitati legea 448/2006 gfrone22 gfrone22 Buna, Sunt o persoana cu handicap grav (detin certificat eliberat permanent) si urmeaza sa ma angajez. Conform Legii 448/2006 (SECȚIUNEA a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! În certificatul de handicap la beneficii apare și ... OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Buna ziua! În certificatul de handicap la beneficii apare și scutirea de impozitul pe venit. Dacă sunt în concediu medical, fiind pacient oncologic, mai ... (vezi toată discuția)