avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restante factura servicii telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restante factura servicii telefonie mobila

Buna,iubitul meu are o factura neplatita la orange din 2005,am primit somatii cam prin 2008 de la o firma de avocatura,am platit o parte(nici nu mai stim sigur cat),si nu stim daca s-a prescris sau daca e adevarat cu prescrierea.Unde citesti gasesti si pro si contra.Nu am primit ceva cum ca ar fi dat in judecata sau ceva de genul,doar somatie sa platim ca daca nu,va fi dat in judecata(in mare).Acum nu stim ce sa facem,sa ne interesam si sa platim,sau sa o lasam moarta ca nu au ce sa faca? Va multumesc.... Ma intereseaza macar daca se prelungeste prescrierea la fiecare notificare sau la ultima plata? Ca sunt o groaza de pareri.......
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
Radu Victorita Aura Nicoleta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 12:02, 8 Ianuarie 2010
Potrivit art.16 din decretul 167/1958 prescriptia se intrerupe prin recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie sau printr-un act incepator de executare, in ceea ce va priveste; prin plata unei parti a debitului, ati recunoscut implicit datoria, astfel incat, de la ultima plata, incepe sa curga un nou termen de prescriptie de 3 ani.
Pentru ca acel debit sa fie prescris, trebuie sa fie mai mult de trei ani de la ultima plata.
desigur, firma va poate actiona in judecata, inainte de prescrierea creantei si atunci urmarirea debitorului ser va face in baza hotararii judecatoresti investita cu formula executorie.
Da, ati intrerupt termenul de prescriptie prin acea plata. De la ultima plata, asa cum arata si colega mai sus, curge un nou termen de prescriptie de 3 ani. Va sfatuiesc sa achitati rapid cel putin debitul initial, ca sa nu mai curga penalitati de intarziere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o problema cu o firma de recuperari creante laura_fitze laura_fitze am om problema acum vreo 4 ani am avut un abonament la conex am intarziat cu plata lui circa luni dupa care lam platit si ei mi lau inchis pe motiv de ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie o factura ?? seller seller Avem d eplatit o factura , dar nu suntem de acord cu acest lucru . Exista posibilitate asa nu o platim daca cel care a emis-o nu ne da in judecata? cat timp ... (vezi toată discuția)
Prescriptia datoriilor mioaranoni mioaranoni Va rog sa-mi spuneti de unde stiu daca datoria mea catre banca, ramasa neachitata din motive personale, s-a prescris? Termenul de 3 ani de prescriere poate ... (vezi toată discuția)