avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am si eu o problema cu o firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am si eu o problema cu o firma de recuperari creante

am om problema acum vreo 4 ani am avut un abonament la conex am intarziat cu plata lui circa luni dupa care lam platit si ei mi lau inchis pe motiv de neplata la timp a facturi si de atunci nu mia mai venit nimic dar acum vreo 4 luni am inceput sa tot primesc somati de la top factoring precum le datorez suma de 889 ron din neplata unei facturi de 108 ron plus penalizari de vreo 700ron dar in decurs a 3 ani eu nu am mai primit nici o factura nici o somatie desi ei spun ca miau trimis ultima factura emisa de catre conex de pe atunci ei zic ca e din data de 19 03 2006 dar nu mi see pare corect sa platesc atat si ma mai ameninta cu instanta si ca ma vor pune sa le platesc si cheltuielile de judecata plus onoriile avocatilor si multe altele ca ma sfatuiti sa fac
Mergeti la ei cu ultima factura pe care ati avut-o si cu chitanta aferenta si negociati platirea numai contravalorii facturii de 108 RON , nu si a penalitatilor deoarece nu ati primit acea factura!
Vedeti in ce masura puteti invoca prescriptia.
am inteles ca daca in 3 ani ei nu au reusit sa isi recupereze datoria creanta e prescrisa sau nui asa?
Imi pare a fi prescrisa, daca nu a fost cumva intrerupta prin recunoasterea dvs. sau introducerea actiunii. Depinde si la ce data a fost scadenta fyctura respectiva.Invocati totusi termenul general de prescriptie a dreptului la actiune, de 3 ani prevazut de Decretului nr.167/1958 privitor la prescriptia extinctiva.
Atentie:Top Factoring se va prevala si de prevederile urmatoare din Decretul nr.167/1958 :
ART. 20
Debitorul care a executat obligatia dupa ce dreptul la actiune al creditorului s-a prescris, nu are dreptul sa ceara inapoierea prestatiei, chiar daca la data executarii nu stia ca termenul prescriptiei era implinit.

buna sunt tot eu cea cu top factoringul. am fost azi la concilierea directa cu ei si leam spus ca de ce in 3 ani nu mau dat in judecata sa isi recupereze datoria si dupa 3 ani sa ma trezesc cu suma de 900 ron si leam spus ca datoria sa prescris si ma facut proasta a zis ca termenul de prescriere e intre 3 ani si 5 ani si mia zis ca sa le platesc suma de 500 si incheiem toto ca nu ma mai da in judecata si iam spus ca nu le dau nimic si au inceput cu amenintarile ca ma da in judecata ca ei miau trimis notificari si somatii ca ma pun sa le platesc avocatii si cheltuielile de judecata si multe altele mau tratat ca pe un gunoi azi. Au zis ca ei miau trimis somatii si notificari ca am de plata suma respectiva si eu leam zis ca da dar de anu trecut din noiembrie si ea mia zis ca nu de acum vreo 2 ani imi toto trimite si iam zis ca si cea asteptat ata de nu ma dat in judecata si ma amenintat ca ea a trimis sonati si notificari si cu astea anuleaza prescriptia. ce pot face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu firma de recuperari creante laura_fitze laura_fitze am s eu o problema in urma cu vreo 3 ani chiar 4 am avut un abonament la conex am intarziat cu plata la ei vreo luna si apoi ei mi lau inchis am achitat suma ... (vezi toată discuția)
De unde stiu cand datoria s-a prescris? maryn1982 maryn1982 am si eu o intrebare am avut un abonament nu mai stiu anul dar cred ca in 2009 2010 la cosmote in care am avut o factura de 420 roni si nu am mai ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare razvan22 razvan22 am si eu o problema cu o firma de recuperare get back am avut un abonamnet la fostul romtelecom care nu a mai fost platit din 2012 si dosarul a ajuns pe mana ... (vezi toată discuția)