avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, subiect -pensie varsta 62 ani vechime 32 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, subiect -pensie varsta 62 ani vechime 32 ani Prin ...

Buna ziua,

subiect -pensie
varsta 62 ani
vechime 32 ani

Prin noile reglementari pot cumpara vechimea lipsa pina la 35 ani ?
in acest caz pot sa ies la pensie anticipat ,presupunem ca nu am loc de munca (chiar cine angajeaza persoane peste 60 ani)
-in cazul in care pot iesi anticipat care ar fi penalizarea pentru varsta 2/3 ani pina la 65 ani.
sau trebuie sa am 65 ani ca sa pot cumpara ani de vechime ,
la 65 ani in cazul in care nu am 35 ani vechime care ar fi penalizarea.
multumesc
RT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 30 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti beneficia de pensie anticipata , chiar daca veti cumula stagiu de cotizare respectiv ... Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de lege, pot solicita pensia anticipată cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata fara penalizare catalinaelenavochita catalinaelenavochita mama mea e nascuta in August 1961, activez in campul muncii de 32 de ani. Varsta standard de pensionare este 62 ani si 1 luna. Are grupa a II-a care-i reduce ... (vezi toată discuția)
Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Cumparare vechime in munca Popescu Catalin Popescu Catalin Sunt un barbat in varsta de 62 de ani si am o vechime neintrerupta in munca 32 de ani pana in 2012.De atunci nu am mai lucrat nicaieri.Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)