avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie concediu de odihnă 1/2 normă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie concediu de odihnă 1/2 normă

Indemnizatie concediu de odihnă 1/2 normă
Cum se calculeaza indemnizatia de CO în cazul unui functionar public , care este încadrat cu 1/2 normă ( este în pensie de invaliditate de gradul III) , dar zilele de CO sunt aferente perioadei când a fost încadrată cu normă întreagă ?
Va rog raspunsul justificat cu normele legale aplicabile.

Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2021
Jolan.Tamas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 1 Iulie 2021
Funcţionarii publici beneficiază, pe perioada efectuării concediului anual de odihnă la care sunt îndreptăţiţi conform legii, de o indemnizaţie pentru concediul de odihnă. La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihnă se vor lua în calcul, pe lângă salariul de bază, şi sporurile de care beneficiază, potrivit legii.

Pe durata concediului de odihnă, salariații au dreptul la o indemnizatie calculată în raport cu numărul de zile de concediu inmultite cu media zilnica a salariului de baza, sporului de vechime și, după caz, indemnizatiei pentru functia de conducere, luate împreună, corespunzătoare fiecarei luni calendaristice în care se efectueaza zilele de concediu de odihnă.

Baza legala: OG 6/2007, respectiv HG 250/1992.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de concediu pentru functionarii publici animarsrl animarsrl Buna ziua, in ce lege este reglementat modul de calcul a indemnizatiei de concediu pentru functionarii publici ? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna functionar public martin77 martin77 Un functionar public a lucrat o jumatate de an 8 ore pe zi si restul anului a fost mutat in cadrul altui serviciu si i s-a redus programul din motive medicale ... (vezi toată discuția)
concediul de odihna că funcționar public ? AlinB12 AlinB12 Buna ziua. Mă numesc Beuran Alin , lucrez că funcționar public într-o comună din Gorj ( compartimentul urbanism și amenajarea teritoriului ) . Deoarece ... (vezi toată discuția)