avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somație și titlu executoriu de 10 lei pentru impozit ...
Discuție deschisă în Executare silită

Somație și titlu executoriu de 10 lei pentru impozit mașină de 25 de lei neachitat la 31 martie

Este legal să primesc somație și titlu executoriu pentru care trebuie să plătesc 10 lei cheltuieli executare silită pentru marea infracțiune de a nu plăti până la 31 martie enorma sumă de 25 de lei care reprezintă jumătate din impozitul pe mașină?
Am sunat la primărie dar nu înainte să mă documentez. și am găsit acest ordin.
Ordinul 727 din 13 martie 2019 ([ link extern ] )
În Anexa 1 ([ link extern ] :
”În vederea emiterii somației și a titlului executoriu, organul fiscal central competent în administrarea obligațiilor fiscale ale debitorului evaluează bilunar, respectiv în intervalele 1-15 și 16-30 ale aceleiași luni calendaristice, obligațiile fiscale/bugetare restante ale debitorilor și emite somația și titlul executoriu după 180 de zile de la ultima emitere sau de la data la care au fost înregistrate obligații fiscale/bugetare restante, astfel:
d) în cazul în care cuantumul obligațiilor fiscale/bugetare restante nu depășește 100 lei, pentru debitorul persoană fizică.”
Prin urmare eu deduc faptul că eu ca persoană fizică având un debit de doar 25 de lei deci sub 100, nu trebuia să-mi trimită somație decât după 180 de zile după 31 martie adică după 1 septembrie iar mie deja mi-a trimis somație.
Mai mult decât atât, pct 5 spune
”5. În cazul în care cuantumul obligațiilor fiscale/bugetare restante este sub plafonul prevăzut pentru anulare de Codul de procedură fiscală, nu se emit somații și titluri executorii pentru categoriile de contribuabili prevăzute la pct. 2.”
Nu am găsit cât este acel plafon dar cu siguranță este mai mult de 25 de lei cât trebuia să plătesc și atunci iar mă întreb, este un abuz sau nu al primăriei?
Am sunat la ei și mi-au spus că nu se aplică la ei acest Ordin pentru că au văzut ei acolo la acest pct 2 că spune cuvântul magic ”organul fiscal central” și cică nu e vorba de ei.
În titlul anexei nu menționează de așa ceva de ”organul fiscal central” ci ”PROCEDURĂ din 13 martie 2019privind emiterea și comunicarea unor acte administrative și de executare pentru debitorii care înregistrează obligații fiscale restante sub o anumită limită”
Păi impozitul la mașină nu este o datorie fiscală? De ce să nu se aplice acest ordin pentru taxele locale? Dacă nu se aplică acest ordin, există un alt asemenea ordin care să menționeze ca și aici un cuantum minim sub care nu pot să trimită somații și executare silită când vor mușchii lor pt. asemenea sume infime?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:38, 2 Iulie 2021
Singura solutie este contestatie impotriva titlului executoriu la instanta competenta. Daca credeti ca merita...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe cont bancar eka eka Buna ziua , as vrea sa va intreb cum se face poprire pe un cont bancar al unei societati comerciale care are multe datorii restante la bugetul local , ... (vezi toată discuția)
Cum incasez datoriile datorate bugetului local de ,,rau platnici" Nãstase Cristian-Mihail Nãstase Cristian-Mihail problema: am in localitate mai multe persoane care au acumulat datorii mari la bugetul local, sumele sunt din amenzi, iar persoanele in cauza nu au bunuri ... (vezi toată discuția)
Stingerea obligatiilor fiscale Iael Iael Buna ziua , Dupa noile modificari aduse Codului de procedura fiscala (OG 92/2003) , cum trebuie procedat astfel incat suma platita sa stinga mai intai ... (vezi toată discuția)