avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi

Curs practic de implementare e-Factură / e-Transport. Reguli de aplicare și discuții practice. Vezi detalii și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune-teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune-teren

Bună ziua!Părinții meu au în folosință o suprafață de 3-4 hectare de teren. O folosesc imediat de după Revoluție. Pământul este impartit pe doua acte de proprietate mai exact al străbunicii și bunicii. Ele au decedat iar moștenirea nu s a făcut vreodată. Se poate invoca uzucapiunea? In afara de părinții mei nimeni nu s a folosit sau interesat în vreun fel de pământ. O problema ar mai fi ca nu s au plătit impozitele aferente pământului. Va mulțumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:33, 2 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt incidente dispozitiile cu privire la uzucapiune.
Trebuie dezbatuta la notar succesiunea dupa strabunica simultan cu cea a bunicii, cu cele doua acte de proprietate (extrase cf) ale terenurilor, folosirea terenurilor fiind o acceptare tacita a succesiunii. Mostenirea va fi culeasa doar de tatal/mama dv., in calitate de fiu/fiica bunicii dv.
In baza certificatului de mostenitor, se va inscrie in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 100 de ani? adina mantas adina mantas Se mai poate deschide succesiunea dupa 100 de ani? Strabunicul meu avea niste terenuri, foarte valoroase. Nu stiu din ce cauza nu s-a facut succesiunea, de ce ... (vezi toată discuția)
Istoric proprietari teren extravilan AlinBR AlinBR Ca o scurta introducere doresc sa precizez că m-am nascut la sat iar apoi am plecat la studii si nu am mai revenit pana acum 2 ani cand m-am mutat din nou in ... (vezi toată discuția)
Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)