avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... transformarea terenului unui fost liceu in zona ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

transformarea terenului unui fost liceu in zona industriala

Buna ziua . Va rog sa-mi spuneti care este baza legala de trecere a suprafetei de aproximativ 5000 mp, care au apartinut unui fost liceu teren aflat in mijlocul unui cartier de locuinte, in zona de locuinte si functiuni complementare, in zona industriala. Terenul se invecineaza gard in gard cu proprietati la sud , est si vest. Care sunt masurile pe care noi ca proprietari putem sa le luam ca acest lucru sa nu se intample. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:05, 17 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
schimbarea destinatiei terenurilor se face prin aprobarea PUZ-urilor sau chiar a PUG, de catre Consiliul Local sau judetean.
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate nelamurirea mea inca exista. La est, sud si vest sunt case de locuit construite din 2006. Sa inteleg ca poate fi infiintata peste noapte o zona industriala in mijlocul unei zone de locuinte dupa bunul lor plac? nu exista niste dispozitii legale? pot sa faca ce vor fara aprobarea noastra? Institutii ale statului precum Directia de sanatate publica, Agentia de mediu nu au nici un cuvant de spus in legatura cu discomfortul care s-ar creea? Exista o baza legala (lege, art, HG, OUG, etc) care sa reglementeze conditiile de schimbare a destinatiei terenului tinand cont de situatia data? Va multumesc,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
orice hotarare a autoritatilor publice poate fi atacata in contencios de persoanele interesate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta teren sabina84 sabina84 O persoana are in proprietate(act de vinzare cumparare) o suprafata de teren intravilan,din care(sa presupunem orientativ) 400 mp ... (vezi toată discuția)
Trecere din extravilan agricol in intravilan sanseverina sanseverina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal pentru trecerea de catre primarie a unei suprafete de 12 hectare de teren agricol extravilan in ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren in 3 parcele, primaria ma obliga sa fac puz Darius98 Darius98 Buna ziua! Acum doi ani am achizitionat un teren de aprox. 7800 mp si l-am dezmembrat prin CU in 3 parcele, partea din spate teren industrial, a doua parcela ... (vezi toată discuția)