avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... balcon la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

balcon la parter

Buna ziua,
doresc sa realizez un balcon la un apartament la parter . As dori daca puteti sa ma indrumati cu pasii care trebuie urmati. (primarie,arhitect s.a )
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionel12 , utilizator 21:05, 13 Ianuarie 2010
0. Acordul asociatiei de prorpietari
1. Certificatul de urbanism pentru acesta este necesar (cerere tip si doua formulare-tip certificat de urbanism, act detinere teren – copie xerox; planuri topografice la scara 1:500 si 1:2000, actualizate, in cate doua exemplare, chitanta cu care s-a achitat taxa legala – in original)
2. Proiectul de arhitectura
3. Avizele de la furnizori (RADET, Apa Nova, Electrica, RomTelecom sau RDS, depinde ce retrea de telefonie si cablu aveti)
4. Expertiza tehnica
5. Proiectul de rezistenta
6. Avizul de la Inspectia de stat in constructii
Pentru constructia unui balcon aveti nevoie de Autorizatie de constructie de la Primarie, directia Urbanism.
Trebuie sa luati legatura cu un arhitect, care va intocmi documentatia necesara.
Nu va trebuie acordul asociatiei, in schimb va trebuie titlu de proprietate pe terenul pe care veti construi(cerere pe Legea 18, la Primarie)
Acordul asociatiei este necesar deoarece balconul se executa pe portiunea de 0.90 m de la zidul cladirii care face parte din proprietatea comuna a proprietarilor.
De altfel, atunci cand va solicita autorizatia de constructie de la primarie i se va cere si acest acord al asociatiei, legalizat la notar.
Multumesc frumos pentru promptitudine
As mai avea o intrebare :D cam la cat se ridica costul avizelor+proiectelor
Va multumesc
La mine in bloc si-a facut cineva balcon la parter si spunea ca a costat-o in jur de 1000 lei. Dar luati-o ca informatie pe care eu nu ma bazez prea mult, fiind data asa....la un pahar de vorba.
..............
Ca sa incepeti demersurile mergeti intai la primarie si interesati-va ce si cum cu constructia acestui balcon. Apoi, pe parcurs de la fiecare veti fi indrumat mai departe ce aveti de facut.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism & autorizatie de construire mirceatomovici mirceatomovici Lucrez la o firma de productie publicitara si am de scos certificate de urbanism & autorizatii de construire pentru diverse locatii din Bucuresti si provincie, ... (vezi toată discuția)
Modificari in apartament crslaura crslaura Buna ziua! Recent doresc sa fac cateva modificari in garsoniera in care locuiesc. Modificari insemnand in principal marirea bucatariei (bucataria are un ... (vezi toată discuția)