avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am o întrebare rapida. Doresc să deschid ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am o întrebare rapida. Doresc să deschid o afacere ...

Buna ziua,

Am o întrebare rapida. Doresc să deschid o afacere într-o scară de bloc, țin să menționez că apartamentul este la parter și nu deranjeze deloc vecini. Activitatea este un centru de remodelare corporala se lucrează cu cate un client( deci nu e vorba de aglomerație).

Înainte de a investi, am vorbit cu administratora blocului care ne a asigurat că putem sa incepem activitatea fara problema.

După câteva zile, ne am trezit cu președintele blocului de care nici nu știam că există. Acesta ne-a spus că a făcut întrunire cu alți 5 proprietari (fara prezența noastră de a ne lăsa sa le explicăm ce incercam sa facem) și au hotărât să nu ne de-a acordul.

Va rog frumos sa mă sfătuiți daca exista o lege sau orice pentru a ne putea desfășura activitatea.

Aștept un răspuns.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 15:48, 16 Iulie 2021
administratorul nu este reprezentantul asociatiei ci un angajat
trebuia sa discutati cu presedintele si vecinii afectati......e normal sa va refuze acordul din moment ce nici nu au fost intrebati initial

incercati sa discutati cu fiecare vecin afectat si sa gasiti bunavointa la presedinte fiindca acesta ii poate convinge
puneti problema sincer si daca demonstrati vecinilor ca nu vor fi afectati de aceasta activitate, nu au de ce sa nu-si dea acordul

e normal sa se ceara acordul pt ca destinatia acelui ap este de locuit si nu de activitati comerciale
Buna ziua,

Mulțumesc că ați răspuns, am uitat sa specific că destinația apartamentului este de spatiu comercial și au fost doar afaceri acolo în ultimi 10 ani.

In acest caz mai este nevoie de acel acord?

Mulțumesc.
Din păcate da. Citiți legea 196 /2018 art. 40. Se cere acord și la schimbarea tipului de activitate.

Administratorul nu are nici un cuvânt de spus, este un angajat, nu are funcție executiva.

AliaAhmad a scris:

In acest caz mai este nevoie de acel acord?

Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
latka, utilizator
:) devine interesant

si cum trebuie sa procedeze cu acel art40? cere acord sa schimbe destinatia spatiului comercial in spatiu comercial?
daca a fost schimbata destinatia in trecut, acea schimbare se regaseste in acte......nu mai scrie ca ai in proprietate un spatiu de locui ci un spatiu comercial
Conform disp L nr 196/2018 reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti inclusiv in instanta de judecata
Presedintele de asociatie este factor decizional
Administratorul de imobil,este angajatul asociatiei de proprietari cu limta de competenta executionala
Conform disp L nr 196/2018 schimbarea destinatiei spatiului,se poate face numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Refuz de eliberare al acceptului de deshidere punct de lucru intr-un apartament Traian Simionescu Traian Simionescu Sunt proprietarul unui apartament de bloc.L-am inchiriat unei firme ce doreste sa deschida un punct de lucru in vederea desfasurarii de activitati de ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial cecalecean daniel cecalecean daniel Buna detinem din anul 1999 un spatiu comercial situat la parterul unui bloc,parterul este in intregime cu sptii comerciale,si pana anul acesta autorizatia de ... (vezi toată discuția)