avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am o întrebare rapida. Doresc să deschid ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am o întrebare rapida. Doresc să deschid o afacere ...

Buna ziua,

Am o întrebare rapida. Doresc să deschid o afacere într-o scară de bloc, țin să menționez că apartamentul este la parter și nu deranjeze deloc vecini. Activitatea este un centru de remodelare corporala se lucrează cu cate un client( deci nu e vorba de aglomerație).

Înainte de a investi, am vorbit cu administratora blocului care ne a asigurat că putem sa incepem activitatea fara problema.

După câteva zile, ne am trezit cu președintele blocului de care nici nu știam că există. Acesta ne-a spus că a făcut întrunire cu alți 5 proprietari (fara prezența noastră de a ne lăsa sa le explicăm ce incercam sa facem) și au hotărât să nu ne de-a acordul.

Va rog frumos sa mă sfătuiți daca exista o lege sau orice pentru a ne putea desfășura activitatea.

Aștept un răspuns.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 15:48, 16 Iulie 2021

hob a scris:

avem dreptul sa ne expunem parerea privind o lege/articol ca e bun sau stramb....dar nu, sa dam o forma de inteles ce nu exista inca...ii dezinformati dand alt sens unor legi si incercarea de a da o mana de ajutor mai rau ii incurca

Păi dvs. ați recunoscut deja ca interpretarea pe care o dau eu art. 40 exista deja la primării. Deci nu văd unde e greșeala!

În instante, în momentul când există mai multe hotărâri contrare date de instante ordinare, care nu sunt, cum v-am spus, izvor de drept, se cere părerea ICCJ în asa numitul recurs în interesul legii. O astfel de decizie devine izvor de drept.

Prin urmare, nefiind cazul aici ca opinia mea sa fie "răsturnată" de vreo astfel de decizie, înseamnă că e perfect valida. Nu am indus pe nimeni în eroare!

QED
concluzia e ca fiecare intelege/aplica ce vrea din acest articol ca oricum este o opinie valida......sau doar a dvs este valida, ca nu ati precizat

over and out

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Refuz de eliberare al acceptului de deshidere punct de lucru intr-un apartament Traian Simionescu Traian Simionescu Sunt proprietarul unui apartament de bloc.L-am inchiriat unei firme ce doreste sa deschida un punct de lucru in vederea desfasurarii de activitati de ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial cecalecean daniel cecalecean daniel Buna detinem din anul 1999 un spatiu comercial situat la parterul unui bloc,parterul este in intregime cu sptii comerciale,si pana anul acesta autorizatia de ... (vezi toată discuția)