avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Se poate completa pe declaratia unica venituri zero?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Se poate completa pe declaratia unica venituri zero?

Buna ziua!
Am urmatoarea intrebare. Daca imi infiintez un PFA dar se intampla ca din diverse motive, pe parcursul unui an fiscal sa nu am niciun venit, mai datorez vreun impozit statului? Se poate completa pe declaratia unica venituri zero?
Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:15, 16 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se completeaza pe declaratia unica in maxim 30 de zile de la infiintarea la registrul comertului, veniturile si cheltuilile estimate a fi realizate in 2021 si fata de acestea se va plati un impozit pe venit estimat. La inceputul anului 2022 veti depune iar o declaratie unica in care treceti veniturile si cheltuilile efectiv realizate in 2021 si daca nu ati realizat incasari de venit, va aparea pentru anul 2021 pierdere care se poate recupera in urmatorii ani si veti recupera si impozitul pe venit estimat de platit.
Inteleg, deci practic estimarea veniturilor prespune riscul de a ramane in pierderi cel putin 1 an de zile, adica platesc impozit pe banii pe care nu i-am incasat inca. Nu inteleg de ce se procedeaza in felul acesta? Are legatura cu modul in care statul estimeaza si calculeaza bugetul ca si predictibilitate?
Formularul electronic (pdf inteligent) poate fi completat cu venit estimat 0 (zero).

Situatia se poate intampla in realitate. De exemplu, inchiriez un spatiu pe care trebuie sa il amenajez pentru deschiderea unui magazin. Anul acesta fac doar cheltuieli, fara sa am niciun venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de venit - intarziere Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , Nu am depus ,pana la 31 ianuarie DECLARATIA DE VENIT REAL,pentru INTREPRINDEREA INDIVIDUALA , in vederea calcularii imozitului pe venit , ... (vezi toată discuția)
Acte lunare intreprindere individuala IzabelaMaria IzabelaMaria Bună dimineața! Mi am deschis recent o intreprindere individuala, nu am angajați. Vă rog să îmi spuneți dacă îmi trebuie contabilă? Ce ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica pe 2023 Alo2016 Alo2016 In Declaratia Unica pe 2023, daca venitul efectiv realizat in 2022 este practic acelasi cu cel estimat prin Declaratia Unica depusa pe 2022, pot sa nu mai ... (vezi toată discuția)