avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre cu radiocitire: sigure???!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre cu radiocitire: sigure???!!!

Apometre cu radiocitire: sigure???!!!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:16, 22 Iulie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce intelegeti prin sigure?cele produse de firme consacrate sunt bune....
oricum se poate confrunta in orice moment indexul dat de citirea radio cu cel de pe aparat
Am auzit multe persoane că se lamentează, că de cînd s-au introdus apometrele "inteligente" consumul lor de apa s-a mărit enorm ,iar cel al administratorului , președintelui și membrilor conducerii AP au scăzut la fel de...."enorm". Este adevărat că firma care montează apometre poate regla consumul de apa prin radio?
Un alt aspect este că apometrele ( la un bloc vecin) au venit "pregătite" pentru fiecare apartament in cutie separata, cu numărul apt. scris pe cutie. De ce? Nu sint toate calibrate la fel? Nu era suficient sa fie aduse în numărul respectiv, necesar blocului? Oamenii din acel bloc vociferează că ar fi calibrate după preferințe, adică administratorul și președintele, eventual si alti "șmecheri", au apometrele calibrate diferit fata de toți ceilalți. Știe cineva ceva in legătură cu șmecherii de acest gen ?
Dacă ar fi adevărat așa ceva, cine și cum ar putea să facă o verificare? Ca e cam dificil sa pătrunzi pe proprietatea privata, în apartamente.
Multumesc.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
E mult folclor în ceea ce relatati. Orice apometru cu transmisie radio are și afișajul normal, care poate fi citit luna de luna de proprietar. La fel, orice proprietar poate face în casă un test simplu, folosind un furtun cuplat la una dintre bateriile de la baie sau bucătărie și folosind un vas calibrat (de capacitate cunoscuta). Se notează indecsii inițial și final, se fac mai multe încercări și asa se afla dacă apometrul măsoară corect.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2021
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
:) inainte de montaj, apometrele sunt inregistrate in aplicatie pe baza unui id/serie,moment in care sunt "imperecheate" cu un ap(astfel vin numerotate cu nr ap ca sa stie omul unde le monteaza)
ca altfel vor avea 50 apometre cu 50 de serii si nu vor sti, care cui apartine

apometrele sunt sigilate si nu exista reglaj/calibrare/masluire.....daca nu mai sunt conforme se duc direct la reciclare...sunt din categoria consumabile si oricum au o durata de viata recomandata
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista erori de inregistrare atat la aparatele de contorizat consum apa cat si agent termic

Alte discuții în legătură

Problema - verificarea metrologica a contoarelor larrablue larrablue Tatal meu este administrator de bloc si i s-a cerut de la primarie sa se verifice metrologic contuarele in bloc. Problema este ca multi nu sunt de acord, ... (vezi toată discuția)
Apometre Delia Stoica Delia Stoica Cadrul legal , privind montarea de apometre. Menționez că mi-am montat in apartament apometru cu citire radio, având singur in bloc acest timp nou de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)