avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea dupa parintii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea dupa parintii ...

doresc sa deschid succesiunea dupa parintii decedati cu multi ani in urma.suntem doi frati eu fara copii,un frate decedat cu trei copii va rog sa-mi spuneti care sunt cotele dat fin faptul ca cea de-a doua sotie a fratelui traieste dar in ultimii10 ani au trait separati.multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:18, 23 Iulie 2021
Fiecare are o cota de 1/2 din mostenire.
da am inteles ca fratii au 1/2 dar m-ar interesa daca sotia lui [a doua] are vreun drept dupa parinti nostyri multumesc
Sotia nu are niciun drept.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este ordinea deceselor?
Fratele dvs. a murit după părinți sau înaintea vreunuia dintre ei?

Dacă a murit după, atunci partea moștenită de el de la părinte/părinți se retransmite moștenitorilor lui, aceștia fiind atât copiii cât și soția supraviețuitoare.
Dacă a murit înainte, atunci copiii lui (doar copiii) vin la moștenirea bunicilor prin reprezentare și culeg partea care s-ar fi cuvenit tatălui lor, dacă nu era decedat.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
romascanu, moderator
Adaug faptul ca actuala sotie nu e mama copiilor si n-au stat impreuna ultimi5 ani .ciudat ca are si ea drepturi dupa parintii nostri.multumesc

Alte discuții în legătură

Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)