avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea dupa parintii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea dupa parintii ...

doresc sa deschid succesiunea dupa parintii decedati cu multi ani in urma.suntem doi frati eu fara copii,un frate decedat cu trei copii va rog sa-mi spuneti care sunt cotele dat fin faptul ca cea de-a doua sotie a fratelui traieste dar in ultimii10 ani au trait separati.multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:18, 23 Iulie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, ea nu are drepturi după părinții dvs. (nu e rudă cu ei). Ea are dreptul la moștenire după soțul ei. (fratele dvs.)
Dacă fratele dvs. a murit înaintea părinților lui, atunci el, mort fiind, nu a primit nimic de la părinți și soția primește același nimic. (În acest caz, pe bunici îi moștenesc nepoții de fiu predecedat. Și dvs. bineînțeles).
Dacă fratele dvs. a supraviețuit părinților lui, atunci el și-a moștenit părinții și ceea ce a moștenit el de la părinții lui se transmite mai departe (retransmitere) către soția supraviețuitoare (1/4 din averea soțului) și copiii lui (restul de 3/4).

Soții se moștenesc unul pe altul ... pentru că sunt SOȚI. Atât și nimic mai mult. Nu are importanță cine pe cine a iubit mai mult, câți copii a legănat fiecare sau altele asemenea.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
romascanu, moderator
in cazul in care fratele in viata[fara copii] are un testament olograf pentru toata masa sucesorala, cum se imparte intreaga avere,si in acest caz sotia mai primeste ceva?multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2021
olga2011, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca testamentul e valabil, sotia il poate ataca si recupera jumatate din cat ar fi mostenit legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)