avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? In afara de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? In afara de foaia matricola ...

Dupa ce termini 12 clase ce primesti ? In afara de foaia matricola si diploma pe care o primesti la festivitate. Primesti Diploma de absolvire a liceului sau Certificat de absolvire a liceului ? Care e diferenta dintre cele 2 ? Certificatul e Diploma ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 27 Iulie 2021
Potrivit Legii 1/2011 a educatiei nationale, :
- Absolvenții învățământului liceal primesc diploma de absolvire și foaia matricolă, parte a portofoliului educațional, care atestă finalizarea studiilor liceale și care conferă dreptul de acces, în condițiile legii, în învățământul postliceal, precum și dreptul de susținere a examenului de bacalaureat.

- Absolvenții învățământului liceal care susțin și promovează examenul național de bacalaureat dobândesc și diplomă de bacalaureat, care le dă dreptul de acces în învățământul superior, în condițiile legii.

- Absolvenții învățământului liceal care susțin și promovează examenul de certificare a calificării primesc certificat de calificare corespunzător nivelului stabilit prin Cadrul național al calificărilor și suplimentul descriptiv al certificatului în format Europass.

- Eliberarea certificatului de calificare nu este condiționată de promovarea examenului de bacalaureat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diplomă 12 clase ContSters442557 ContSters442557 Va salut , am terminat 12 clase acum cațiva anii (nu am luat bacul) insa recent am realizat ca eu nu am diploma de 12 clase am primit o foaie a 4 pe care ... (vezi toată discuția)
Studii medii Chrisblinky2024 Chrisblinky2024 Studii medii Buna ziua, Se pot considera studii medii chiar daca nu exista o diploma de bacalaureat? Multumesc. (vezi toată discuția)
Refuz eliberare diploma fica mea a absolvit liceul fara bac iar ... Antik Antik Refuz eliberare diploma Fica mea a absolvit liceul fara bac iar secretara scolii spune ca nu se eliberează diploma ci doar foaie matricol.. Liceul este ... (vezi toată discuția)