avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Revin și eu cu o întrebare. Am 3 popriri pe cont iar ...
Discuție deschisă în Executare silită

Revin și eu cu o întrebare. Am 3 popriri pe cont iar veniturile ...

Revin și eu cu o întrebare. Am 3 popriri pe cont iar veniturile mele sunt compuse din salariu și diurna. Pana acum banca îmi retine doar jumătate din salariu. Insa de vreo 3 luni, mi am schimbat locul de munca, iar acum am diurna în contract ca indemnizație detașare transationala. Noul meu angajator susține ca nu se ma numește diurna ci indemnizație detasare transationala, însă banca îmi retine bani pentru popriri din aceasta indemnizație susținând ca este venit popririi. Cine are dreptate? Menționez ca de la angajator mi se rețin bani doar din salariu
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2021
sandumarian24, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:16, 7 August 2021
Deci pana la urma cat la suta retine banca si cat angajatorul?
Angajatorul retine 30% și banca 50%
Pai nu-i bine, ca se depaseste cota maxima care poate fi retinuta prin poprire ...
Asta știu, pe mine ma interesează cine greșește și dacă indemnizația pentrudetasare transnationala este același lucru cu diurna
Nu este acelasi lucru (desi, dintr-un anumit punct de vedere se suprapun, pana la un anumit punct).
Concluzia ar fi ca indemnizatia asta se asimileaza salariului si poate fi urmarita silit.

Iar, 2., nu greseste nimeni, pur si simplu chestiunea este discutabila, prin instante inca se transeaza problema, practica este neunitara, legea este neclara si cei care o interpreteaza sunt depasiti de problematica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare transnationala (transfrontaliera) Florin Cioca Florin Cioca Detasarea transnationala (conform Parlam European) sau transfrontaliera (conf Comisiei Europene) este o institutie juridica in continua schimbare. Dupa ... (vezi toată discuția)
Care e baza legală prin care anaf consideră diurnele externe venituri salariale? madalinap80 madalinap80 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Care e baza legală prin care anaf.ul considera diurnele externe venituri salariale ( indemnizații de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate freelancer mariustofu mariustofu Momentan muncesc in Olanda ca inginer electric , contract de munca olandez . Doresc sa deschid in tara un SRL , sa fiu angajat si sa prestez servicii catre ... (vezi toată discuția)