avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine incaseaza impozitul de 80% pt tranzactia unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine incaseaza impozitul de 80% pt tranzactia unui teren extravilan?

Buna ziua,

Mama mea detine un teren in suprafata de 2787 mp, fiind un singur imobil compus din teren agricol intravilan (1074 mp) + extravilan (1713 mp).Terenul este dobandit de la mama ei prin contract de vanzare-cumparare din anul 2020.Cand a cumparat terenul de la mama ei, s-a notat in contractul de vanzare-cumparare un singur pret pe intregul imobil, deoarece nu era data legea care prevedea pret separat pt terenul agricol extravilan.
Mama mea doreste sa vanda intregul imobil, iar pt acest lucru a respectat toti pasii pe care ii prevede legea 175/2020 si are toate documentele necesare incheierii unui contract de vanzare-cumparare.
Problema de care se loveste este ca nu stie unde trebuie sa plateasca impozitul de 80% pe diferenta dintre pretul de cumparare si cel de revanzare a portiunii de teren extravilan.
Unii notari i-au spus ca trebuie sa mearga la ANAF si sa plateasca, iar cand a fost la ANAF cei de acolo au spus ca ei nu au cum sa incaseze acel impozit pt ca nu au norme de aplicare a legii.
Alti notari au spus ca tranzactia nu se poate face din cauza lipsei normelor de aplicare a legii 175/2020.
Cum se poate proceda in acest caz?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:08, 9 August 2021
Se asteapta implinirea termenului de 8 ani de la data dobandirii
sau
Se incheie un act alt, prin care se transmite proprietatea *de ex. donatie sau dare in plata
sau
Se asteapta publicarea normelor metodologice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am pus în vânzare casa +teren aferent. terenul ... Giani Popa Giani Popa Bună ziua! Am pus în vânzare casa +teren aferent. Terenul se află în spatele casei, deci logic nu se poate vinde casa fără teren. Am respectat toți ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog mult sa imi spuneti daca stie cineva sa imi ... alexank alexank buna ziua, va rog mult sa imi spuneti daca stie cineva sa imi spuna cand vor aparea publicate normele metodologice ale legii nr. 175/2020 pentru modificarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot vinde mai multe hectare de teren agricol in ... cbcr cbcr Buna ziua, Cum pot vinde mai multe hectare de teren agricol in conditiile noii legi? (vezi toată discuția)