avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Avem o salariata gravida (care ne-a anuntat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Avem o salariata gravida (care ne-a anuntat doar verbal ...

Buna ziua.
Avem o salariata gravida (care ne-a anuntat doar verbal ca din mijlocul lunii septembrie va intra in concediu de risc maternal, urmand sa nasca pe la sf. lunii decembrie, si doreste cic pt 2 ani).
Ne-am grabit si dorim sa angajam pe cineva de la 01.09.2021 , astfel incat sa poata prelua de la salariata gravida.
Cum putem incheia cim in care se precizeaza "pe perioada suspendarii cim al titularului de post."...avand in vedere ca nu cunoastem perioada de suspendare a salariatei gravide?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 12 August 2021
Concediu de risc maternal ??? Acesta se acorda in anumire situatii , sigur s-au efectuat pasii mentionati in OUG 96/2003?
Sigur va avea, acest lucru este cert..probabil vom crea inca o noua pozitie pe aceeasi functie deoarece momentan nu cunoastem perioada de suspendare a cim..
Multumesc mult!
Nici nu trebuie sa stiti exact ...Potrivit Codului Muncii:
- poate fi incheiat pentru o durata determinata un c.i.m. pentru inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca.

- In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim determinat art 83 lit a IldikoB IldikoB Buna ziua, am dori sa incheiem un cim determinat pt inlocuirea unei salariate care va fi in crestere copil . Codul muncii specifica : durata contractului ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim concedii succesive cresterea copilului mariusghe2003 mariusghe2003 o salariata a intrat in concediu crestere copil in perioada 07.06.2011- 07.04.2013, CIM-ul fiind suspendat pe aceasta perioada. Pentru perioada aug. ... (vezi toată discuția)
Angajare in cazul in care titularul este in cm mai mult de 90 zile Camelia Bianca Camelia Bianca Buna ziu, va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: o persoana este angajata ca ingrijitoare la o gradinita cu program ... (vezi toată discuția)