avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La articolul 10 din Legea nr. 121/2014 privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La articolul 10 din Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică, ...

La articolul 10 din Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 574 din 1 august 2014, cu modificările și completările ulterioare, alineatul (5) se modifică și va avea următorul cuprins:" (5) În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit. În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit." Vreau sa intreb si eu , daca spune ca se monteaza pana la 31 decembrie 2021 obligatoriu pentru, citez: "fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit.", am incheiat citatu, asta inseamna ca este valabil doar pentru spatiile sau apartamentele care sunt definite nelocuite??!! Deci pentru cele locuite nu este termen definit inca, pentru cine este in masura va rog sa exemplificati daca este obligatoriu acest termen pentru cei care locuiesc in apartamente. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2021
costantincostica, utilizator

Alte discuții în legătură

La bloc repartitoarele sunt interzise unde nu sunt racordate 80% dintre apartamente Epuree Epuree Buna ziua, La bloc repartitoarele de costuri (de caldura) sunt interzise unde NU sunt racordati 80% dintre apartamente? Mai este in vigoare acest articol? ... (vezi toată discuția)
De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. locuiesc ... mihail_cojocaru@yahoo.com mihail_cojocaru@yahoo.com De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. Locuiesc intr-un imobil ( bloc ) 4 etaje iar asociatia de proprietari se opune aplicarii legii. ... (vezi toată discuția)
Montare repartitoare de caldura elena.gheorghe15 elena.gheorghe15 Pot sa montez repartitoare de caldura in apartamentul in care locuiesc in conditiile in care Administratia si unii locatari nu doresc acest lucru? (vezi toată discuția)