avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Inselatoria - ca tema de discutie la clasa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Inselatoria - ca tema de discutie la clasa

As vrea sa va rog sa imi prezentati si mie un caz de inselatorie grava pe care sa il pot dezbate la clasa...Va multumesc anticipat:)
Cel mai recent răspuns: wiliilie , utilizator 10:33, 25 Februarie 2010
Legea privind marirea cu 50% a salariilor profesorilor.
Un numar de 254 de deputati si-au exprimat votul in prezenta reprezentantilor sindicatelor din invatamant, aflati in lojile salii de plen. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, prezent in plen, a votat si el in favoarea cresterii salariilor profesorilor.
Continuarea acestui subiect pentru a avea material la clasa:
Presedintele tarii a promulgat legea.
Guvernul ce era in exercitiu atunci nu a aplicat legea.
In campania electorala ce a urmat imediat s-a promis (chiar presedintele) ca in prima zi, noul guvern ce va fi instalat, va mari salariile profesorilor cu 50%.
Nu se maresc salariile profesorilor nici dupa 360 de zile
Dar, dupa un an de la promulgarea acestei legi, se taie sporurile profesorilor.

Presedintele tarii a promulgat legea.

Putea sa nu o promulge? O intorcea o data la Parlament si reprimind-o era obligat sa o prmulge.
Guvernul ce era in exercitiu atunci nu a aplicat legea.

Si guv.Tariceanu a atras atentia ca nu este sustenabila.
E usor si chiar a devenit o moda pentru domnii Parlamentari (indiferent de partid) sa facta acte populiste urmand ca altii sa-si rupa gatul, altii fiind noi contribuabilii.
Ar trebui ca intreaga responsabilitate sa o aibe cei care au votat-o fara sa se gandeasca la urmarile economice si sociale. Ei trebuiesc chemati in instanta si nu Guvernul (PNL sau PD-L) care au atrasatentia ca este un lucru irealizabil.

Ps: Stiu bugetari cu sporuri si alte adausuri salariale despre care imi este rusine sa scriu (nici prin gand nu-ti poate trece). Si nu sunt profesori sau medici unde poate s-ar justifica prin responsabilitatile ce le au fata de fiinta umana.
pneagu a scris:

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, prezent in plen, a votat si el in favoarea cresterii salariilor profesorilor.


Asa cum dv spuneti ca presedintele a promulgat legea pentru ca nu a avut incotro, va spun si eu ca ori cu votul, ori fara votul lui Cristian Adomnitei, legea tot asa trecea prin parlament.
Dar de faptul ca Primul ministru a facut apel public presedintelui sa nu promulgheze legea, se cam uita. atunci daca era legea intoarsa la parlament lucrurile se puteau schimba: ori se modifica legea, ori trecea dar fara votul liberalilor si poate si a altor parlamentari.
Dar nu s-a vrut. Era campanie electorala. S-a vrut doar castigarea de voturi de catre cei care invinuiau guvernul ca nu aplica legea si pirderea de voturi de catre partidul de la guvernare.
A mers.
Dar de faptul ca Primul ministru a facut apel public presedintelui sa nu promulgheze legea, se cam uita


Nu, nu se uita. Numai ca presedintele a mai "furat-o" odata cu legea pensiilor cand toti au sustinut ca EL nu vrea sa le mareasca. De aceasta data nu a mai pus "botul".
Sa ne intelegem, nu vreau sa intram in polemica cu atat mai mult cu cat nu ma dau in vant dupa vreun partid anume dar la mine manipularea nu prea tine, eu privesc din toate perspectivele fara a ma lasa orbit de o anume "dargoste partinica". Tot raul care ni se intampla acum este rodul politicii populiste din ultimii 20 de ani si in principal infantilismul partidelor parlamentare care franeaza dezvoltarea si ne face un popor de asistati sociali. Politica este o meserie dar la noi nu s-a statuat prin inteligenta, vocatie si patriotism ci prin contul din banca.

Alte discuții în legătură

Uni sau bicameralism? luiza2008 luiza2008 Buna ziua tuturor! Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;) Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau ... (vezi toată discuția)
Punct pensie 40% respectiv 45% herling herling In Senat s-a aprobat de la 1,01.2017 punctul de la 40% din salariul mediu. .Cand se afla pe ordinea de zi la Camera.Deputati si ce nr.are proectul de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ajunge parlamentar? Iulian81 Iulian81 Am tot cautat pe net despre modul cum se poate ajunge in Parlament ca senator sau deputat... Poate cineva sa-mi dea mai multe detalii, macar o lege pe baza ... (vezi toată discuția)