avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pentru a ocupa funcţia de consilier juridic, cod cor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pentru a ocupa funcţia de consilier juridic, cod cor 261103, ...

Pentru a ocupa funcţia de consilier juridic, cod cor 261103, sunt necesare studiile superioare de drept, sau este nvoie si de un curs/acreditare suplimentară? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 17 August 2021
Studii superioare de drept .
Pentru absolvenții de Drept codul COR potrivit este 261102 - jurisconsult.

În România sintagma ”consilier juridic” reprezintă un titlu profesional reglementat, ce presupune o opțiune bilaterală solicitare/primire – absolvent de drept/organizație profesională, condiționată de un set de reguli definit de Legea 514/2003 privind organizarea și exercitarea profesiei de consilier juridic la care se adaugă prevederile Legii 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

[ link extern ]
Obigatoriu studii superioare de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurisconsult sau consilier juridic danny20164 danny20164 In cadrul unei societati comerciale,poate fi angajata cu contract de munca,o persoana absolventa a facultatii de drept,(cu licenta si diploma de absolvire,care ... (vezi toată discuția)
Care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? meerceea meerceea Am o simpla intrebare...care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? exista vreo lege in care se stipuleaza?ms (vezi toată discuția)
Jurisconsult sau consilier juridic Ionela Manea Ionela Manea Buna ziua, Urmeaza sa imi iau un job part-time si in contract scrie : jurisconsult COR 261102.Este corect sau trebuia consilier juridic?La ultima societate la ... (vezi toată discuția)