avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donare sediu asociatie si intocmire contract comodat ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donare sediu asociatie si intocmire contract comodat cu noii proprietari.

Am o asociatie non-profit. Pentru sediu avem un contract de donatie pentru proprietatea pe care o detinem. dorim sa donam aceasta proprietate unei alte asociatii si apoi sa incheiem un contract de comodat cu noii proprietari pentru a ramane cu sediul la aceasi adresa. Se poate face acest lucru? Si daca da, după ce se va intocmi contractul de comodat mai trebuie depus undeva la judecatorie sau cum ar trebui procedat?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:01, 19 Octombrie 2021
da, ar trebui totusi depus la Judecatorie ca dovedeste noul temei pentru care aveti acolo sediul , din moment ce si la infiintare s-a cerut dovada ca aveti un titlu juridic asupra acelui spatiu, casa va permite sa il declarati ca sediu... sunt insa judecatorii care refuza pe motiv ca daca nu se schimba adresa de sediu nu trebuie operat si in RAF ca schimbi temeiul juridica, sau ca a expirat contractul vechi si inciei unul nou etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru ong ceostoy ceostoy Buna ziua, Daca o asociatie (ONG) are sediul Social in Pitesti si isi desfasoara activitatea propriu-zisa in Bucuresti, ce trebuie sa fac pentru a declara ... (vezi toată discuția)
Sediu asociatie ionutt ionutt Buna ziua! Cum se face dovada sediului unui CAR? Acesta a fost infiintat de catre o societate comerciala pentru salariatii sai. Este suficienta o declaratie ... (vezi toată discuția)
Actualizare sediu ong nonprofit 111cris1 111cris1 La infiintarea unui ONG nonprofit (fundatie) a fost stabilit si declarat in sectorul 1 un sediu social si domiciliu fiscal fiind eliberat un certificat de ... (vezi toată discuția)