avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ...

Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic)
Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in circuitul proprietatilor inchiriate in scop turistic, pe Booking, Airbnb si e-cazare.ro. As dori sa stiu daca pentru aceasta proprietarul apartamentului nu ar fi trebuit sa aiba macar acordul Asociatiei de Proprietari. In ce conditii poate fi transformata destinatia unei locuinte in spatiu de cazare turistic, care sunt obligatiile legale ale proprietarului apartamentului respectiv in aceasta situatie, inclusiv fata de Asociatia de Proprietari? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2021
NicoleC, utilizator
Cel mai recent răspuns: adi1906 , utilizator 08:06, 21 August 2021
Bună ziua,
Singura obligație pe care o persoană fizică atunci când închiriază până la 5 camere în regim hotelier este să anunțe ANAF pentru că trebuie să-și fiscalizeze veniturile. Iar ANAF nu cere acordul vecinilor sau al asociației ca să-l ia în evidență. Nu trebuie să depună nimic altceva la nicio autoritate, nu e persoană juridică. Doar dacă își făcea firmă avea nevoie de acordul asociației de proprietari.

Aici puteți citi ce trebuie să facă:
[ link extern ]

Din ce am mai citit despre situații ca asta, în unele asociații au fost trecute la întreținere mai multe persoane în lunile în care locuința a fost ocupată.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o problema majora,deoarece se schimba destinatia spatiului ,care in conformitate cu disp in vigoare,se poate realiza numai dupa parcurgerea unei proceduri legal stabilite
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
si in ce mai exact sa schimbe destinatia?

e o inchiriere normala ca si in cazul celor care inchiriza pe termen lung......deci nu are nevoie nici de aprobarea asociatiei si nici de ce doresc vecinii

singura obligatie e sa declare un nr de persoane conform ocuparii ap
e o inchiriere normala ca si in cazul celor care inchiriza pe termen lung

Exact. Orice persoană fizică își poate închiria imobilul altei persoane fizice fără aprobarea vecinilor. Denumirea închiriere în regim hotelier arată că închiriază pe termen scurt.


NicoleC a scris:

Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic)
As dori sa stiu daca pentru aceasta proprietarul apartamentului nu ar fi trebuit sa aiba macar acordul Asociatiei de Proprietari. In ce conditii poate fi transformata destinatia unei locuinte in spatiu de cazare turistic, care sunt obligatiile legale ale proprietarului apartamentului respectiv in aceasta situatie, inclusiv fata de Asociatia de Proprietari?


Toate raspunsurile le veti gasi citind cu atentie in urmatorul link:

www.avocatnet.ro/articol_585...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb) MsSerol MsSerol As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are ... (vezi toată discuția)
Bordel in bloc, regim hotelier fara acordul vecinilor luisapopescu luisapopescu Doua apartamente din blocul in care locuiesc sunt inchiriate in regim hotelier. Eu si majoritatea vecinilor mei suntem deranjati de faptul ca in ambele ... (vezi toată discuția)