avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum se poate evita plata dublă a TVA-ului ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum se poate evita plata dublă a TVA-ului ?

Bună ziua,

Prietena mea, cetățean albanez, intenționează să achiziționeze un autoturism Dacia, nou, de la un dealer din România. Autoturismul urmează să fie înmatriculat pe numele ei, în Albania. Cum se poate evita plata dublă a TVA-ului ? Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 August 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Manushaqe , utilizator 13:12, 25 August 2021
Din cunoștințele mele, trebuie verificat dacă există vreun tratat bilateral între România și Albania pe această temă și de văzut în ce condiții se poate evita dubla taxare conform acelui tratat.
Mulțumesc pentru răspuns, Cristina. Există o Convenție de evitare a dublei impuneri, semnată la 11 mai 1994, între Guvernul României și Guvernul Republicii Albania și ratificată de Parlamentul României prin Legea nr. 86 din 18 octombrie 1994 (publicată în Monitorul Oficial nr. 302 din 25 octombrie 1994). Din păcate, această Convenție face referire doar la impozitul pe venit și la impozitul pe capital, nu și la TVA. Nu am știre de existența unei convenții referitoare la TVA dar dacă cineva, cumva.........., mulțumesc de pe acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există tratate pentru evitarea dublei impuneri între românia și sua? iqwert iqwert Buna ziua, Presupunem ca detin ETF-uri(actiuni) cumulative(se reinvestesc automat, nu se emit dividende) prin firma Interactive Brokers care are sediul in ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru masina ade31 ade31 Buna ziua, Daca cumpar o masina noua din Germania pe firma platesc TVA? (amandoua firmele sunt platitoare de TVA). Pot sa aplic \"taxarea ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pentru un salariat roman detasat in franta Spiridush Spiridush Societatea are un salariat detasat in Franta, pentru care s-a obtinut Formularul E101. Salariul ,contributiile si impozitul pe venit ii sunt platite in ... (vezi toată discuția)